Terwijl de meeste aandacht uitgaat naar Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, flitst Chadli (27) sinds de start van het seizoen. Een indrukwekkende comeback bji West Bromwich Albion na de beproevingen van vorig seizoen bij Tottenham en de nationale ploeg. "Mijn prioriteit was om elke week te kunnen spelen, om het ritme terug te vinden en met een coach te kunnen werken die vertrouwen in mij heeft. Ik had hier meteen een goed gevoel", vertelt de aanvaller.

Er waren nog andere clubs geïnteresseerd: Swansea, Borussia Dortmund... Chadli: "Ik wilde in de Premier League, de meest bekeken competitie ter wereld, blijven. Voor een voetballer is het top om je hier te ontwikkelen. De intensiteit, de kwaliteit van de spelers en het gegeven dat iedereen van iedereen kan winnen. Dat hebben we vorig seizoen met Leicester City gezien. Ik vind dit een ongelofelijk kampioenschap."

Het is voor de Luikenaar ook een revanche na een gemist EK in Frankrijk. Wilmots liet hem uit die selectie. "Ik had het ergens verwacht", blikt Chadli daarop terug. "Dat het in de media werd voorspeld, speelde zeker niet in mijn voordeel, want daar geven coaches soms aan toe. En dat is in mijn geval ook gebeurd. De pers kan je de hemel inschrijven of -praten, maar net zo goed breken. Door mijn niet-selectie heb ik ondervonden hoe het werkt. Wie keuzes moet maken, is altijd aan een bepaalde druk onderhevig. Anderzijds moet ik ook toegeven dat ik een selectie wellicht niet verdiende omdat ik bij Tottenham amper had gespeeld. Ik had dus weinig redenen om kwaad te zijn."

Opmerkelijk introspectief, al had Chadli toch iets meer respect verwacht: "Ik vond het van weinig respect getuigen dat ik zelf niet op de hoogte ben gebracht. Vier jaar na elkaar opgeroepen, maar geen telefoontje of sms'je gekregen..."

Sinds hij bij WBA speelt en de Belgische nationale ploeg een andere bondscoach heeft, is Chadli weer international. Hij is vol lof over Roberto Martínez: "De dynamiek in de groep is veranderd. Ik houd ook van zijn veldbezetting met drie centrale verdedigers en de opkomende vleugelbacks. We creëren meer kansen en we weten wat we moeten doen in de omschakeling van aanval naar verdediging. Op tactisch vlak staan we een stuk verder."

Lees het volledige interview met Nacer Chadli in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 2 november.

Terwijl de meeste aandacht uitgaat naar Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, flitst Chadli (27) sinds de start van het seizoen. Een indrukwekkende comeback bji West Bromwich Albion na de beproevingen van vorig seizoen bij Tottenham en de nationale ploeg. "Mijn prioriteit was om elke week te kunnen spelen, om het ritme terug te vinden en met een coach te kunnen werken die vertrouwen in mij heeft. Ik had hier meteen een goed gevoel", vertelt de aanvaller. Er waren nog andere clubs geïnteresseerd: Swansea, Borussia Dortmund... Chadli: "Ik wilde in de Premier League, de meest bekeken competitie ter wereld, blijven. Voor een voetballer is het top om je hier te ontwikkelen. De intensiteit, de kwaliteit van de spelers en het gegeven dat iedereen van iedereen kan winnen. Dat hebben we vorig seizoen met Leicester City gezien. Ik vind dit een ongelofelijk kampioenschap."Het is voor de Luikenaar ook een revanche na een gemist EK in Frankrijk. Wilmots liet hem uit die selectie. "Ik had het ergens verwacht", blikt Chadli daarop terug. "Dat het in de media werd voorspeld, speelde zeker niet in mijn voordeel, want daar geven coaches soms aan toe. En dat is in mijn geval ook gebeurd. De pers kan je de hemel inschrijven of -praten, maar net zo goed breken. Door mijn niet-selectie heb ik ondervonden hoe het werkt. Wie keuzes moet maken, is altijd aan een bepaalde druk onderhevig. Anderzijds moet ik ook toegeven dat ik een selectie wellicht niet verdiende omdat ik bij Tottenham amper had gespeeld. Ik had dus weinig redenen om kwaad te zijn."Opmerkelijk introspectief, al had Chadli toch iets meer respect verwacht: "Ik vond het van weinig respect getuigen dat ik zelf niet op de hoogte ben gebracht. Vier jaar na elkaar opgeroepen, maar geen telefoontje of sms'je gekregen..."Sinds hij bij WBA speelt en de Belgische nationale ploeg een andere bondscoach heeft, is Chadli weer international. Hij is vol lof over Roberto Martínez: "De dynamiek in de groep is veranderd. Ik houd ook van zijn veldbezetting met drie centrale verdedigers en de opkomende vleugelbacks. We creëren meer kansen en we weten wat we moeten doen in de omschakeling van aanval naar verdediging. Op tactisch vlak staan we een stuk verder."Lees het volledige interview met Nacer Chadli in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 2 november.