Nacer Chadli, de 21-jarige beloftevolle flankaanvaller van FC Twente, heeft vrijdag aan bondscoach Georges Leekens laten weten dat hij voor de Rode Duivels gekozen heeft.

Chadli is in Luik geboren, maar heeft naast de Belgische ook de Marokkaanse nationaliteit. Daardoor kon hij kiezen voor welk land hij zou aantreden.

Oefeninterland

Enkele maanden geleden selecteerde de Marokkaanse bondscoach Eric Gerets Chadli voor de oefeninterland tegen Noord-Ierland.

Hij speelde toen de ganse wedstrijd voor Marokko, maar omdat het slechts om een vriendschappelijk duel ging, kon Chadli nog steeds voor België kiezen.

Selectie

Gerets riep Chadli onlangs nog voor de tweede keer op voor Marokko, maar uiteindelijk lijkt de aanvaller dan toch voor België gekozen te hebben. Leekens nam hem alvast op in zijn voorselectie voor de vriendschappelijke interland tegen Finland op 9 februari.

"Ik heb van Chadli begrepen dat zijn keuze voor de Belgische nationale ploeg een keuze van het hart is," aldus Leekens. "Hij kijkt er naar uit om deel uit te maken van deze jonge en ambitieuze Rode Duivels".

Nacer Chadli, de 21-jarige beloftevolle flankaanvaller van FC Twente, heeft vrijdag aan bondscoach Georges Leekens laten weten dat hij voor de Rode Duivels gekozen heeft. Chadli is in Luik geboren, maar heeft naast de Belgische ook de Marokkaanse nationaliteit. Daardoor kon hij kiezen voor welk land hij zou aantreden. Oefeninterland Enkele maanden geleden selecteerde de Marokkaanse bondscoach Eric Gerets Chadli voor de oefeninterland tegen Noord-Ierland. Hij speelde toen de ganse wedstrijd voor Marokko, maar omdat het slechts om een vriendschappelijk duel ging, kon Chadli nog steeds voor België kiezen. Selectie Gerets riep Chadli onlangs nog voor de tweede keer op voor Marokko, maar uiteindelijk lijkt de aanvaller dan toch voor België gekozen te hebben. Leekens nam hem alvast op in zijn voorselectie voor de vriendschappelijke interland tegen Finland op 9 februari. "Ik heb van Chadli begrepen dat zijn keuze voor de Belgische nationale ploeg een keuze van het hart is," aldus Leekens. "Hij kijkt er naar uit om deel uit te maken van deze jonge en ambitieuze Rode Duivels".