Bondscoach Marc Wilmots riep flankaanvaller Nacer Chadli (23, FC Twente) op voor de WK-kwalificatieduels in Servië vrijdag en tegen Schotland dinsdag in Brussel. De Luikenaar miste vorige maand nog de confrontaties tegen Wales (0-2-zege) en Kroatië (1-1) door een bovenbeenblessure.

"Ik ben een liefhebber van topspelers als Chadli", bekent VI-journalist Taco van den Velde in Sport/Voetbalmagazine. "Hij verkeert momenteel in blakende vorm. Die jongen is krachtig, explosief, technisch sterk met de voeten en gebruikt goed het hoofd."

"Met zijn dribbels schakelt Chadli gemakkelijk een mannetje uit, ook op de korte ruimte, én hij is tactisch bijzonder slim. Dergelijke types, die gemakkelijk tussen de linies lopen, zijn moeilijk te vinden. Volgens mij is hij bezig aan zijn laatste maanden in de Eredivisie."

"Nacer overstijgt met zijn niveau nu al Nederland. Dat hij tegen Oranje de voorkeur kreeg op Eden Hazard als nummer tien zegt genoeg. Dit seizoen zien we een Chadli die voluit leeft voor zijn sport en voortdurend toont dat FC Twente niet zijn plafond is. Hij moet zo snel mogelijk naar een Europese topcompetitie, want duels tegen RKC of Willem II zullen van hem geen betere speler maken."

Eind augustus, net voor het sluiten van de transfermarkt, bood het Engelse Fulham acht miljoen euro voor onze landgenoot, die nog anderhalf jaar onder contract ligt. Dat ging niet door. Van den Velde: "Twente had geen tijd om nog een evenwaardige vervanger aan te werven. Ik verwacht toch dat een speler met deze klasse en die kwaliteiten voor een goede 10 miljoen euro tijdens de winterstop weg is."

Daniel Evrard, al vijf jaar de vaste makelaar van Chadli, bevestigt dit. "De Europa League vormt een ideale etalage om eind december te vertrekken. Na Hannover kreeg ik al heel wat concrete voorstellen van Europese topclubs. Nacer is atletisch sterker dan ooit. Hij wint duels, is efficiënt, zorgt voor precieze assists én kan een hele flank bestrijken, want zijn verdedigende volume nam de afgelopen maanden sterk toe." (FV)

Bondscoach Marc Wilmots riep flankaanvaller Nacer Chadli (23, FC Twente) op voor de WK-kwalificatieduels in Servië vrijdag en tegen Schotland dinsdag in Brussel. De Luikenaar miste vorige maand nog de confrontaties tegen Wales (0-2-zege) en Kroatië (1-1) door een bovenbeenblessure. "Ik ben een liefhebber van topspelers als Chadli", bekent VI-journalist Taco van den Velde in Sport/Voetbalmagazine. "Hij verkeert momenteel in blakende vorm. Die jongen is krachtig, explosief, technisch sterk met de voeten en gebruikt goed het hoofd.""Met zijn dribbels schakelt Chadli gemakkelijk een mannetje uit, ook op de korte ruimte, én hij is tactisch bijzonder slim. Dergelijke types, die gemakkelijk tussen de linies lopen, zijn moeilijk te vinden. Volgens mij is hij bezig aan zijn laatste maanden in de Eredivisie." "Nacer overstijgt met zijn niveau nu al Nederland. Dat hij tegen Oranje de voorkeur kreeg op Eden Hazard als nummer tien zegt genoeg. Dit seizoen zien we een Chadli die voluit leeft voor zijn sport en voortdurend toont dat FC Twente niet zijn plafond is. Hij moet zo snel mogelijk naar een Europese topcompetitie, want duels tegen RKC of Willem II zullen van hem geen betere speler maken."Eind augustus, net voor het sluiten van de transfermarkt, bood het Engelse Fulham acht miljoen euro voor onze landgenoot, die nog anderhalf jaar onder contract ligt. Dat ging niet door. Van den Velde: "Twente had geen tijd om nog een evenwaardige vervanger aan te werven. Ik verwacht toch dat een speler met deze klasse en die kwaliteiten voor een goede 10 miljoen euro tijdens de winterstop weg is."Daniel Evrard, al vijf jaar de vaste makelaar van Chadli, bevestigt dit. "De Europa League vormt een ideale etalage om eind december te vertrekken. Na Hannover kreeg ik al heel wat concrete voorstellen van Europese topclubs. Nacer is atletisch sterker dan ooit. Hij wint duels, is efficiënt, zorgt voor precieze assists én kan een hele flank bestrijken, want zijn verdedigende volume nam de afgelopen maanden sterk toe." (FV)