Het Franse AS Monaco, YannickFerreira-Carrasco vanaf het uur tussen de lijnen, had het niet makkelijk met de Engelsen. Die klommen na 36 minuten op voorsprong via de Fransman Olivier Giroud en elf minuten voor affluiten was het Aaron Ramsey die de 0-2 tegen de touwen jaste.

Monaco, dat meer buitenshuis scoorde en zo nog altijd aan de winst stond, hield echter stand, mede dankzij een sterk keepende Subasic.

Atletico

Atletico Madrid en Bayer Leverkusen speelden een weinig aantrekkelijke partij.

Mario Suarez scoorde met een afgeweken schot na 27 minuten de enige treffer uit de partij. Aangezien de heenwedstrijd op 1-0 was geëindigd, stonden de clubs gelijk. Kansen waren bijzonder schaars, de verlengingen maakten geen verschil en strafschoppen moesten uiteindelijk voor de beslissing zorgen. In die loterij misten beide ploegen samen maar liefst vijf keer. Voor Atletico trapte Raul Garcia over en knalde Koke op doelman Leto, bij de Duitsers misten Calhanoglu (op doelman Oblak), Toprak (over) en Kiessling (over).

Eerder plaatsten Paris Saint-Germain, titelverdediger Real Madrid, FC Porto en Bayern München zich al voor de laatste acht.

(Belga/RR)

Het Franse AS Monaco, YannickFerreira-Carrasco vanaf het uur tussen de lijnen, had het niet makkelijk met de Engelsen. Die klommen na 36 minuten op voorsprong via de Fransman Olivier Giroud en elf minuten voor affluiten was het Aaron Ramsey die de 0-2 tegen de touwen jaste. Monaco, dat meer buitenshuis scoorde en zo nog altijd aan de winst stond, hield echter stand, mede dankzij een sterk keepende Subasic.Atletico Madrid en Bayer Leverkusen speelden een weinig aantrekkelijke partij. Mario Suarez scoorde met een afgeweken schot na 27 minuten de enige treffer uit de partij. Aangezien de heenwedstrijd op 1-0 was geëindigd, stonden de clubs gelijk. Kansen waren bijzonder schaars, de verlengingen maakten geen verschil en strafschoppen moesten uiteindelijk voor de beslissing zorgen. In die loterij misten beide ploegen samen maar liefst vijf keer. Voor Atletico trapte Raul Garcia over en knalde Koke op doelman Leto, bij de Duitsers misten Calhanoglu (op doelman Oblak), Toprak (over) en Kiessling (over). Eerder plaatsten Paris Saint-Germain, titelverdediger Real Madrid, FC Porto en Bayern München zich al voor de laatste acht.(Belga/RR)