Champions League: Chelsea wint, Barca verliest, Man City speelt gelijk

© Reuters

Na een spectaculaire wedstrijd leed Barcelona zijn eerste verlies van dit seizoen, met 3-2 bij PSG. Chelsea won zuinigjes bij Sporting Lissabon en Manchester City gaf tegen Roma een vroege voorsprong uit handen. Francesco Totti werd in die wedstrijd de oudste doelpuntenmaker ooit in de Champions League.

Paris Saint-Germain kwam zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic aan de aftrap. Hij sukkelt al enkele weken met een enkelblessure. Maar dat belette PSG niet om aanvallend en wervelend te spelen.

David Luiz zette Parijs op voorsprong. Lionel Messi maakte bijna onmiddellijk gelijk na een briljante aanval. Waarna Parijs via Verratti voor de rust opnieuw op winst geraakte. In de tweede helft scoorde eerst PSG, via Matuidi. Neymar milderde nog tot 3-2 maar PSG overleefde een slotoffensief van FC Barcelona.

PSG komt aan de leiding in deze poule met 4 punten, 1 punt meer dan Barcelona. In de andere wedstrijd in deze groep speelden Apoel Nicosia en Ajax 1-1 gelijk.

Ouderdomsdeken

In het Belgisch getinte duel tussen Manchester City (Vincent Kompany) en AS Roma (Radja Nainggolan) werd het 1-1. Agüero zette City al snel op rozen, ouderdomsdeken Francesco Totti scoorde erg knap tegen, en werd op zijn 38ste de oudste doelpuntenmaker in de Champions League.

Twee andere landgenoten, Thibaut Courtois en Eden Hazard, gingen met Chelsea met 0-1 winnen bij het Portugese Sporting. Matic lukte in de 34e minuut de enige treffer uit de partij.