Champions League: Eden Hazard en Chelsea naar kwartfinale

© Reuters

Rode Duivel Eden Hazard mag voor het eerst naar de kwartfinales van de Champions League. Onze landgenoot plaatste zich met Chelsea dankzij een 2-0 thuiszege tegen het Turkse Galatasaray.

De heenmatch in Istanboel was op 1-1 geëindigd. De loting voor de kwartfinales volgt op 21 maart. Voor de aftrap kreeg Galatasarayspits Didier Drogba, tussen 2004 en 2012 actief voor Chelsea, een staande ovatie van het thuispubliek.

Vliegende start

De wedstrijd kon daarna niet beter beginnen voor The Blues. Oscar stak de bal al na 4 minuten diep, Samuel Eto’o nam het leer mee en werkte het via Galatasaraydoelman Fernando Muslera tegen de netten. Op drie minuten van de rust maakte Chelsea er al helemaal een moeilijke zaak van voor de Turken. Op hoekschop kopte John Terry tegen de doelman, waarna Gary Cahill de rebound binnenbuffelde.

De tweede helft was vervolgens een maat voor niets. Chelsea controleerde de wedstrijd en Galatasaray kon doelman Petr Cech niet meer in de problemen brengen.

Ook Real Madrid geplaatst

Bij Real Madrid moest Schalke 04 de smadelijke 1-6 nederlaag uit de heenmatch uitwissen, maar na 21 minuten zorgde Cristiano Ronaldo voor de 1-0. Tim Hoogland (1-1, 31e) stelde nog voor de rust gelijk.

Een kwartier voor tijd drukte Real alle Duitse hoop, als die er al was, helemaal de kop in. CR7 tekende voor zijn tweede van de avond (74e) en Alvaro Morata maakte er nog 3-1 van (75e). Real gaat dus met een straffe 9-2 totaalscore naar de kwartfinales. (Belga/TV)