Champions League: Galatasaray geen partij voor Real Madrid

© AFP

De wedstrijd tussen Malaga en Borussia Dortmund eindigde op een 0-0 gelijkspel.

Real Madrid heeft zijn heenwedstrijd tegen Galatasaray in de kwartfinales van de Champions League voetbal gemakkelijk gewonnen. De Spaanse kampioen versloeg de Turkse met 3-0. Cristiano Ronaldo opende de score in de negende minuut. Karim Benzema verdubbelde de voorsprong in de 29e en Gonzalo Higuain zorgde er in de 73e minuut met een knappe kopbal voor dat de Madrilenen met een veilige marge naar Istanboel mogen.

Voor Ronaldo was het al het negende doelpunt dit seizoen in de Champions League. Daarmee voert de Portugese sterspeler alleen de topschutterslijst aan. Burak Yilmaz (Galatasaray) en Lionel Messi (FC Barcelona) moeten het met acht goals stellen.

Malaga – Dortmund 0-0De wedstrijd tussen Malaga en Borussia Dortmund eindigde op een 0-0 gelijkspel. Dortmund was een hele wedstrijd baas, maar verzuimde de vele kansen af te maken.

Dinsdag won Bayern München met 2-0 van Juventus Turijn en speelden PSG en Barcelona 2-2 gelijk. De terugwedstrijden worden volgende week dinsdag en woensdag gespeeld. (Belga/KVDA)