Champions League: Gent uitgeteld in Wolfsburg

© REUTERS

AA Gent kon aan het eind van een schitterende campagne in de Champions League niet stunten in Wolfsburg. Na 2-3 verlies op eigen veld gingen de Buffalo’s ook in Wolfsburg verliezen: 1-0. Real Madrid versloeg Roma met 2-0.

Gent startte vrij verrassend zonder diepe spits. De nog niet helemaal herstelde Laurent Depoitre (rug) begon op de bank, voorin moesten Simon en Milicevic voor dreiging zorgen. Het eerste echte gevaar van de partij kwam van Die Wölfe, maar doelman Matz Sels pareerde een harde knal van Guilavogui (18.). Gent van zijn kant zette de Duitsers goed vast, kansen bleven echter schaars. Na een gelijkopgaande eerste helft trokken beide teams dan ook met een logische 0-0 richting kleedkamers.

Onhoudbare goal

Ook na rust was de eerste dreiging voor de thuisploeg, na een hoekschop schoot Luiz Gustavo op Sels. Aan de overzijde reageerde Gent met een kans voor de inlopende Milicevic, zijn poging ging naast. Hein Vanhaezebrouck gooide Saief en Coulibaly in de strijd en die laatste zette al meteen Koen Casteels aan het werk.

De partij werd boeiender en in de 74e minuut mocht de thuisaanhang juichen. Sterspeler Julian Draxler, ook in de heenmatch al de boeman van Gent, ging op wandel op rechts en legde de bal panklaar voor André Schürrle. De ex-speler van Chelsea tikte de 1-0 van dichtbij voorbij een kansloze Sels. Diezelfde Sels hield nadien de Duitsers nog van een tweede treffer, in de slotfase knalde Dejaegere over. Het bleef 1-0, al bij al zat een Gentse stunt er nooit echt in.

Einde van een schitterende campagne

Ondanks de uitschakeling mag Gent op een schitterende Europese campagne terugblikken. De jongens van Hein Vanhaezebrouck mochten voor het eerst aan de groepsfase van het kampioenenbal deelnemen en deden met fris voetbal meteen van zich spreken. Ze pakten in een poule met Zenit Sint-Petersburg, Valencia en Olympique Lyon na zeges tegen Valencia (1-0), Zenit (2-1) en Lyon (1-2) en een gelijkspel tegen de Fransen (1-1) tien punten, goed voor een tweede plaats in de stand en een ticket voor de laatste zestien. Daar bleek Wolfsburg een maatje te groot, AA Gent kan zich nu opnieuw volledig op de Jupiler Pro League focussen.

Real vrij vlot

In de andere CL-partij van de avond versloeg Real Madrid AS Roma met 2-0, hetzelfde verschil als in de heenwedstrijd. Cristiano Ronaldo en James Rodriguez scoorden voor Real.

In de eerste helft waren het vooral de bezoekers die dicht bij een treffer kwamen maar Edin Dzeko en Mohamed Salah lieten wenkende kansen onbenut. Diezelfde Salah miste ook na de pauze een uitstekende mogelijkheid, iets na het uur deelde Real de doodsteek uit met twee doelpunten op vijf minuten tijd. In minuut 64 was het wie anders dan Ronaldo die scoorde – zijn 90e al in de Champions League – even later sloeg James Rodriguez Roma helemaal KO. Daarna liet Ronaldo de 3-0 nog liggen, uiteindelijk plaatsten de Spanjaarden zich vrij vlot voor de laatste acht.