Champions League: Kompany scoort, maar kan City niet redden

Vincent Kompany heeft in Camp Nou niet voor een mirakel kunnen zorgen. Manchester City verloor met 2-1 van FC Barelona en ligt uit de Champions League. Naast Barcelona mag ook PSG naar de kwartfinales.

Barcelona domineerde in eigen huis de eerste helft. Zo werd een doelpunt van Neymar onterecht afgekeurd. Ook in de 39e en 44e minuut volgden doelrijpe kansen voor de Braziliaan.

Kompany maakt tevergeefs gelijk

Vijf minuten na de rust toverde Lionel Messi een schot op de paal. In minuut 65 was het wel raak, Messi met een stifter voorbij Joe Hart: 1-0. Een kwartier voor tijd kreeg City geen penalty ondanks een strafschopfout op Dzeko. In het tumult kreeg Pablo Zabaleta een tweede geel voor protest.

Twee minuten voor tijd zorgde Kompany, die de volle 90 minuten op het veld stond, nog voor de 1-1 gelijkmaker met een deviatie op corner, maar Daniel Alves scoorde in de toegevoegde tijd alsnog de 2-1. Barça had de heenwedstrijd in Manchester ook al gewonnen, toen met 0-2.

PSG nooit in gevaar

In Parijs maakte Bayer Leverkusen, dat een schier onoverbrugbare 0-4 thuisnederlaag moest goedmaken, al na zes minuten 0-1 via Sidney Sam. Zeven minuten later zorgde PSG-speler Marquinhos voor de 1-1. Dat was ook de ruststand. Acht minuten na rust nam Ezequiel Lavezzi alle Duitse hoop weg met de 2-1. De rode kaart voor Leverkusen-speler Emre Can was slechts een voetnoot.

Ook PSG gaat op 21 maart in Nyon dus de trommel in voor de loting van de kwartfinales.