Champions League: Kompany verliest, Hazard mist penalty, Messi evenaart record

© Reuters

In de Champions League verloor Manchester City, de ploeg van Vincent Kompany, thuis met 1-2 van CSKA Moskou. Manchester eindigde met 9 spelers. Chelsea speelde uit 1-1 gelijk. Eden Hazard miste een late strafschop. FC Barcelona-spits Lionel Messi maakt op het veld van Ajax Amsterdam zijn 70e en 71e Champions League-doelpunt gescoord. De Argentijn evenaarde hiermee het legendarische doelpuntenrecord van Real Madrid-spits Raul.

Barcelona won met 0-2 in Amsterdam. In de doelpuntenranking vecht Messi een nek-aan-nek-race uit met Cristiano Ronaldo van Real Madrid, die 70 Champions League-doelpunten heeft gescoord. De recordjacht is nog niet voorbij voor Messi, want komend weekend kan hij ook het doelpuntenrecord in de Spaanse competitie evenaren. Dat staat op 251 doelpunten, Messi’s teller staat voorlopig op 250 treffers.

Lionel Messi (links) viert. Hij scoorde twee keer
Lionel Messi (links) viert. Hij scoorde twee keer© Reuters

Met de overwinning op Ajax plaatste Barcelona zich voor de achtste finales van de Champions League.

Bayern Munchen deed dat ook. De Duitse kampioen had in eigen huis geen problemen met het AS Roma van Radja Nainggolan, die een basisplaats kreeg. Het werd 2-0, dankzij doelpunten van Franck Ribéry (38e) en Mario Götze (64e).

Drama in Manchester

Bayern is met twaalf punten al zeker groepswinnaar in poule E. Manchester City, met Vincent Kompany in de basiself en Dedryck Boyata op de bank, verloor met 1-2 bij CSKA Moskou. Voor City – laatste van de poule met twee punten – wordt de situatie nijpend, al bevinden CSKA en Roma (beiden vier punten) zich nog binnen handbereik. De wedstrijd verliep dramatisch en Manchester eindigde met negen spelers, na rode kaarten voor Fernandinho (2x geel) en Touré (een gevaarlijke tackle).

Hazard mist penalty

In groep F verzekerden PSG (10 punten) en FC Barcelona (9 punten) zich beiden van de achtste finales. PSG met 1-0 van APOEL Nicosia.

In groep G liet Chelsea, met Eden Hazard op het veld, maar Thibaut Courtois op de bank, de kans liggen om zich te plaatsen voor de achtste finales. Tegen het Sloveense Maribor werd het 1-1. Hazard zal overigens slecht slapen, want de Rode Duivel miste in minuut 86 een strafschop voor 1-2. Sporting Lissabon won in eigen huis met 4-2 van Schalke 04, waardoor alles in deze poule nog mogelijk is. Chelsea (8 punten) leidt voor Schalke (5), Sporting (4) en Maribor (3). FC Porto plaatste zich in groep H voor de volgende ronde dankzij 0-2 winst bij Athletic Bilbao. Shaktar Donetsk won dan weer met 5-0 van BATE Borisov. De Portugezen hebben 10 punten. Shaktar volgt met 8, voor BATE (3) en Bilbao (1).

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content