Manchester City speelde 0-0 gelijk tegen het Oekraïnse Dynamo Kiev en verzilverde zo de 1-3 zege uit de heenwedstrijd.

Kapitein Vincent Kompany beleefde niet veel vreugde aan de kwalificatie. De Rode Duivel hinkte al na 7 minuten van het terrein. Schijnbaar had hij terug last aan de kuit. Kompany stond nog maar een maand weer op het veld, nadat een kuitblessure hem anderhalve maand aan de kant had gehouden. De oefeninterland die de Rode Duivels dinsdag 29 maart tegen Portugal spelen, lijkt in gevaar te komen.

In de 24e minuut viel ook Kompany's partner in de centrale verdediging Nicolas Otamendi geblesseerd uit. Desondanks kon Kiev nauwelijks voor gevaar zorgen.

In een saaie wedstrijd was de beste kans nog voor City: Jesus Navas trof de paal. Manchester City komt voor de vijfde keer uit op het kampioenbal. Bij de vorige twee deelnames werd het elftal van coach Manuel Pellegrini in de achtste finales uitgeschakeld door Barcelona.

'Eén maand buiten strijd'

Manager Pellegrini zei na afloop van de wedstrijd dat hij vreest dat Kompany weer minstens een maand buiten strijd zal zijn.

"Jammer genoeg heeft hij weer een spierblessure in dezelfde kuit", bevestigde Pellegrini. "We zullen woensdag zien hoe ernstig het is, maar ik vrees dat hij toch zeker drie vierde van het seizoen dat ons nog rest zal missen. Zo'n spierblessure heeft gewoonlijk minstens een maand nodig om te helen."

"Voor Vincent is dit een zware klap, gelukkig is hij mentaal ijzersterk. Het is moeilijk om dit te aanvaarden, maar je kan niet anders. We zien woensdag wel wat het onderzoek uitwijst. Misschien valt het allemaal nog wel mee." "We hebben met Vincent geen onnodige risico's genomen. Een risico is er natuurlijk altijd, maar hij had er zes wedstrijden zonder probleem opzitten en voor de match voelde hij zich goed. Er was helemaal geen probleem. Dit is gewoon pech."

Dit is, volgens Britse media, de 14de kuitblessure sinds Kompany in 2008 naar Engeland kwam.

Strafschoppen

Atletico Madrid had verlengingen en strafschoppen nodig om zich thuis te kunnen plaatsen tegen PSV Eindhoven. In de strafschoppenreeks toonden de Spanjaarden zich met 8-7 het koelbloedigst. Zowel heen- als terugwedstrijd eindigden op 0-0.

De eerste zeven penalty's van beide ploegen waren allemaal raak. Maxime Lestienne nam voor PSV de zesde voor zijn rekening. Luciano Narsingh schoot de achtste strafschop van PSV echter op de lat, waarna Juanfran de Madrilenen naar de kwartfinales trapte.

(Belga/RR)

Manchester City speelde 0-0 gelijk tegen het Oekraïnse Dynamo Kiev en verzilverde zo de 1-3 zege uit de heenwedstrijd. Kapitein Vincent Kompany beleefde niet veel vreugde aan de kwalificatie. De Rode Duivel hinkte al na 7 minuten van het terrein. Schijnbaar had hij terug last aan de kuit. Kompany stond nog maar een maand weer op het veld, nadat een kuitblessure hem anderhalve maand aan de kant had gehouden. De oefeninterland die de Rode Duivels dinsdag 29 maart tegen Portugal spelen, lijkt in gevaar te komen. In de 24e minuut viel ook Kompany's partner in de centrale verdediging Nicolas Otamendi geblesseerd uit. Desondanks kon Kiev nauwelijks voor gevaar zorgen. In een saaie wedstrijd was de beste kans nog voor City: Jesus Navas trof de paal. Manchester City komt voor de vijfde keer uit op het kampioenbal. Bij de vorige twee deelnames werd het elftal van coach Manuel Pellegrini in de achtste finales uitgeschakeld door Barcelona. Manager Pellegrini zei na afloop van de wedstrijd dat hij vreest dat Kompany weer minstens een maand buiten strijd zal zijn. "Jammer genoeg heeft hij weer een spierblessure in dezelfde kuit", bevestigde Pellegrini. "We zullen woensdag zien hoe ernstig het is, maar ik vrees dat hij toch zeker drie vierde van het seizoen dat ons nog rest zal missen. Zo'n spierblessure heeft gewoonlijk minstens een maand nodig om te helen." "Voor Vincent is dit een zware klap, gelukkig is hij mentaal ijzersterk. Het is moeilijk om dit te aanvaarden, maar je kan niet anders. We zien woensdag wel wat het onderzoek uitwijst. Misschien valt het allemaal nog wel mee." "We hebben met Vincent geen onnodige risico's genomen. Een risico is er natuurlijk altijd, maar hij had er zes wedstrijden zonder probleem opzitten en voor de match voelde hij zich goed. Er was helemaal geen probleem. Dit is gewoon pech." Dit is, volgens Britse media, de 14de kuitblessure sinds Kompany in 2008 naar Engeland kwam.Atletico Madrid had verlengingen en strafschoppen nodig om zich thuis te kunnen plaatsen tegen PSV Eindhoven. In de strafschoppenreeks toonden de Spanjaarden zich met 8-7 het koelbloedigst. Zowel heen- als terugwedstrijd eindigden op 0-0. De eerste zeven penalty's van beide ploegen waren allemaal raak. Maxime Lestienne nam voor PSV de zesde voor zijn rekening. Luciano Narsingh schoot de achtste strafschop van PSV echter op de lat, waarna Juanfran de Madrilenen naar de kwartfinales trapte. (Belga/RR)