Champions League: Man City plaatst zich voor volgende ronde

© Belga

Manchester City, zonder de geblesseerde Vincent Kompany, scoorde twee keer uit bij AS Roma en plaatst zich voor de volgende ronde in de Champions League. Barcelona won van PSG en werd groepswinnaar.

Vooraf werd er uitgekeken naar het duel tussen Rode Duivels Radja Nainggolan van thuisploeg Roma en Vincent Kompany van Manchester City, maar die laatste stond niet eens op het wedstrijdblad wegens niet volledig hersteld van een hamstringblessure. De ploegen begonnen aan het duel met gelijke punten.

City won dankzij twee doelpunten na de rust. Eerst scoorde Samir Nasri (60.) met een strak schot vanop ruim 20 meter, dat eerst het hout raakte, en vervolgens traptePablo Zabaleta (86.) een pass van Nasri binnen. Daardoor wipt City alsnog naar plaats twee in het klassement. CSKA Moskou, de derde kanshebber om nog door te stoten, verloor met duidelijke 3-0 cijfers op het veld van groepswinnaar Bayern München. Nainggolan en co overwinteren wel Europees, maar dan in de Europa League.

Messi en co

In Groep F mochten FC Barcelona en Paris Saint-Germain onderling uitmaken wie groepsleider werd. In Camp Nou kwam PSG wel 0-1 voor via Zlatan Ibrahimovic, maar het aansvalstrio Messi-Neymar-Suárez bleek succesvol voor de Catalanen: 3-1 winst, waardoor Barcelona alsnog groepswinnaar is.

AjaxAPOEL Nicosia was het duel om een Europa League-ticket. De Amsterdammers zegevierden met een duidelijke 4-0 en overwinteren Europees.

Schalke 04

In Groep G trad Chelsea, dat al zeker was van groepswinst, aan zonder Belgen Courtois en Hazard. Het versloeg in het eigen stadion Sporting CP met 3-1. In de andere wedstrijd won Schalke 04 met 0-1 op het veld van Maribor, waardoor de Duitsers zich alsnog kwalificeren voor de volgende ronde van het kampioenenbal. Sporting moet tevreden zijn met een plaats in de Europa League.

In Groep H ten slotte stond met FC PortoShakhtar Donetsk een overbodig duel op het programma. Porto was al zeker van groepswinst, Donetsk al zeker van plek twee. De wedstrijd draaide uit op een 1-1 gelijkspel. In de andere wedstrijd mochten Athletic Club de Bilbao en BATE Borisov uitmaken wie Europees mocht overwinteren in de Europa League. In Spanje werd het 2-0, Bilbao doet Europees verder.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content