Manchester City geraakte nog nooit verder dan de achtste finales in de Champions League, maar daar willen Vincent Kompany en co dit seizoen duidelijk verandering in brengen. Nadat de afgelopen twee jaren telkens Barcelona de 'Citizens' de weg naar de kwartfinales had versperd, leek Kiev dit jaar een meer haalbare kaart.

Na 15 minuten zetten de troepen van Pellegrini hun ambitie alvast extra kracht bij. Op een hoekschop kopte Yaya Touré de bal terug tot bij Sergio Agüero, die optimaal profiteerde van verwarring in de Kiev-defensie. De Argentijnse spits knalde de bal onhoudbaar voorbij Kiev-legende Shovkovskiy. Ook bij de 0-2 was Agüero betrokken. De steraanvaller van City speelde goed Sterling aan die aan de tweede paal David Silva vond. De Spanjaard kon voor een leeg doel niet meer missen en deed dat ook niet.

'Hongerig'

Dynamo Kiev kwam agressiever uit de kleedkamer en zag dat beloond worden na 58 minuten. Topscorer Vitaliy Buyalskiy haalde uit van net buiten de zestien en zag zijn schot, via het been van Otamendi, tegen de touwen belanden. Kiev drong nadien nog aan, maar opnieuw Buyalskiy trapte de grootste kans op Hart. In de slotminuten velde Yaya Touré een nog harder verdict voor de Oekraïners. Na een lang uitgesponnen aanval krulde hij de 1-3 in de verre hoek.

"Dit is een uitstekend resultaat buitenshuis", zei skipper Kompany na het slotsignaal. "We hadden echt niet beter durven dromen. Onze prestatie was goed, met veel hoge pressing én kansen, en 1-3 is een heel goede uitgangspositie. We gaan ons nu echter niet laten meeslepen. Vandaag speelden we echt als een team dat hongerig was naar succes".

Strafschoppen?

PSV stond voor het eerst in negen jaar in de achtste finales van de Champions League, maar moest het daarin stellen zonder zijn geschorste aanvoerder Luuk de Jong. Tegenstander Atletico Madrid schoot gretig uit de startblokken. Na nauwelijks vier minuten stifte Vietto de bal over doelman Zoet, maar verdediger Bruma was net op tijd terug om de meubelen te redden.

PSV reageerde met twee hete standjes in de zestien. Telkens werd de vervanger van De Jong, Jurgen Locadia, onderuit gelopen in het strafschopgebied, maar telkens vond scheidsrechter Orsato het niet de moeite te fluiten.

Op het halfuur was het plots alle hens aan dek, voor beide teams. Eerst verprutste Antoine Griezmann een enorme kans, alleen voor Zoet. En nauwelijks een minuut later geraakte Davy Pröpper aan de overkant niet voorbij Oblak.

Op het uur leek Diego Godin de Madrilenen op voorsprong te brengen, maar zijn kopbaldoelpunt werd afgekeurd voor leunen. De partij viel helemaal in het slot toen Gaston Pereiro na 68 minuten zijn tweede gele kaart (en dus rood) kreeg. PSV kroop steeds meer naar achteren en Atletico maakte geen gebruik van de weinige kansen. Maxime Lestienne mocht na 86 minuten nog invallen en knalde in de volley nog bijna de winning goal tegen de netten. De terugwedstrijden vinden plaats op dinsdag 15 maart.

(Belga/RR)

Manchester City geraakte nog nooit verder dan de achtste finales in de Champions League, maar daar willen Vincent Kompany en co dit seizoen duidelijk verandering in brengen. Nadat de afgelopen twee jaren telkens Barcelona de 'Citizens' de weg naar de kwartfinales had versperd, leek Kiev dit jaar een meer haalbare kaart. Na 15 minuten zetten de troepen van Pellegrini hun ambitie alvast extra kracht bij. Op een hoekschop kopte Yaya Touré de bal terug tot bij Sergio Agüero, die optimaal profiteerde van verwarring in de Kiev-defensie. De Argentijnse spits knalde de bal onhoudbaar voorbij Kiev-legende Shovkovskiy. Ook bij de 0-2 was Agüero betrokken. De steraanvaller van City speelde goed Sterling aan die aan de tweede paal David Silva vond. De Spanjaard kon voor een leeg doel niet meer missen en deed dat ook niet. Dynamo Kiev kwam agressiever uit de kleedkamer en zag dat beloond worden na 58 minuten. Topscorer Vitaliy Buyalskiy haalde uit van net buiten de zestien en zag zijn schot, via het been van Otamendi, tegen de touwen belanden. Kiev drong nadien nog aan, maar opnieuw Buyalskiy trapte de grootste kans op Hart. In de slotminuten velde Yaya Touré een nog harder verdict voor de Oekraïners. Na een lang uitgesponnen aanval krulde hij de 1-3 in de verre hoek. "Dit is een uitstekend resultaat buitenshuis", zei skipper Kompany na het slotsignaal. "We hadden echt niet beter durven dromen. Onze prestatie was goed, met veel hoge pressing én kansen, en 1-3 is een heel goede uitgangspositie. We gaan ons nu echter niet laten meeslepen. Vandaag speelden we echt als een team dat hongerig was naar succes". PSV stond voor het eerst in negen jaar in de achtste finales van de Champions League, maar moest het daarin stellen zonder zijn geschorste aanvoerder Luuk de Jong. Tegenstander Atletico Madrid schoot gretig uit de startblokken. Na nauwelijks vier minuten stifte Vietto de bal over doelman Zoet, maar verdediger Bruma was net op tijd terug om de meubelen te redden. PSV reageerde met twee hete standjes in de zestien. Telkens werd de vervanger van De Jong, Jurgen Locadia, onderuit gelopen in het strafschopgebied, maar telkens vond scheidsrechter Orsato het niet de moeite te fluiten. Op het halfuur was het plots alle hens aan dek, voor beide teams. Eerst verprutste Antoine Griezmann een enorme kans, alleen voor Zoet. En nauwelijks een minuut later geraakte Davy Pröpper aan de overkant niet voorbij Oblak. Op het uur leek Diego Godin de Madrilenen op voorsprong te brengen, maar zijn kopbaldoelpunt werd afgekeurd voor leunen. De partij viel helemaal in het slot toen Gaston Pereiro na 68 minuten zijn tweede gele kaart (en dus rood) kreeg. PSV kroop steeds meer naar achteren en Atletico maakte geen gebruik van de weinige kansen. Maxime Lestienne mocht na 86 minuten nog invallen en knalde in de volley nog bijna de winning goal tegen de netten. De terugwedstrijden vinden plaats op dinsdag 15 maart.(Belga/RR)