In een wedstrijd van poule A die er verder niet meer toe deed, won een al geplaatst Real met 8-0 van een al uitgesteld Mälmo. Cristiano Ronaldo komt uit op 11 doelpunten in 6 poulewedstrijden, waarmee hij zijn eigen record uit 2013-14 breekt (het stond op 9).

Nadat Benzema de Madrilenen makkelijk op een dubbele voorsprong bracht, scoorde Ronaldo net voor rust de 3-0 (39e). Die voorspong bleek voor Ronaldo echter niet groot genoeg; hij bracht Real Madrid in minder dan een kwartier op een 6-0 voorsprong (47e, 50e en 59e). Kovacic en opnieuw Benzema dikten nog aan tot een 8-0 eindstand.

Met zijn vier doelpunten verstevigde Ronaldo ook zijn recordtotaal van 88 doelpunten in de Champions League. Hij heeft er nu negen meer dan eerste achtervolger Lionel Messi.

In dezelfde poule versloeg PSG Donesk met 2-0.

Thriller

In poule B ging het nog tussen drie clubs voor twee plaatsen: Wolfsburg ontving Manchester United, en PSV ontving een al uitgeschakeld CSKA Moskou.

Manchester kwam via Anthony Martial (10e) wel snel op voorsprong, maar Naldo (13e) en Vieirinha (29e) keerden nog voor rust de situatie om. Acht minuten voor tijd gaf Marouane Fellaini ManU weer hoop. Zijn kopbal verdween via het hoofd van Wolfsburg-middenvelder Josuha Guilavogui in doel. De vreugde was van korte duur. In de 84e minuut legde Naldo de eindstand vast.

Terwijl het team van Louis van Gaal met Wolfsburg worstelde, boog PSV een vroeg achterstand om in 2-1 winst. ManU zal in 2016 in de Europa League verder spelen.

In groep C speelden de twee gekwalificeerde teams tegen elkaar: Benfica en Atletico Madrid. Het werd 1-2.

Dol slot

In groep D won Manchester City met 4-2 van Mönchengladbach. Juventus verloor van Sevilla met 1-0 maar was, zoals Man City, al geplaatst.

City speelde zonder de geblesseerde Vincent Kompany.

David Silva opende in de 16e minuut de score voor City, maar na doelpunten van Julian Korb (19e) en Raffael (42e) keken de Citizens bij de rust toch tegen een 1-2 achterstand aan. De ommekeer kwam er pas nadat Kevin De Bruyne in de 65e minuut vervangen was. Raheem Sterling scoorde de 2-2 en 3-2 (80e en 82e). Wilfried Bony (85e) zorgde voor zekerheid.

Bij Mönchengladbach mocht Thorgan Hazard zes minuten voor tijd invallen.

(Belga/RR)

In een wedstrijd van poule A die er verder niet meer toe deed, won een al geplaatst Real met 8-0 van een al uitgesteld Mälmo. Cristiano Ronaldo komt uit op 11 doelpunten in 6 poulewedstrijden, waarmee hij zijn eigen record uit 2013-14 breekt (het stond op 9). Nadat Benzema de Madrilenen makkelijk op een dubbele voorsprong bracht, scoorde Ronaldo net voor rust de 3-0 (39e). Die voorspong bleek voor Ronaldo echter niet groot genoeg; hij bracht Real Madrid in minder dan een kwartier op een 6-0 voorsprong (47e, 50e en 59e). Kovacic en opnieuw Benzema dikten nog aan tot een 8-0 eindstand. Met zijn vier doelpunten verstevigde Ronaldo ook zijn recordtotaal van 88 doelpunten in de Champions League. Hij heeft er nu negen meer dan eerste achtervolger Lionel Messi.In dezelfde poule versloeg PSG Donesk met 2-0.In poule B ging het nog tussen drie clubs voor twee plaatsen: Wolfsburg ontving Manchester United, en PSV ontving een al uitgeschakeld CSKA Moskou.Manchester kwam via Anthony Martial (10e) wel snel op voorsprong, maar Naldo (13e) en Vieirinha (29e) keerden nog voor rust de situatie om. Acht minuten voor tijd gaf Marouane Fellaini ManU weer hoop. Zijn kopbal verdween via het hoofd van Wolfsburg-middenvelder Josuha Guilavogui in doel. De vreugde was van korte duur. In de 84e minuut legde Naldo de eindstand vast. Terwijl het team van Louis van Gaal met Wolfsburg worstelde, boog PSV een vroeg achterstand om in 2-1 winst. ManU zal in 2016 in de Europa League verder spelen.In groep C speelden de twee gekwalificeerde teams tegen elkaar: Benfica en Atletico Madrid. Het werd 1-2.In groep D won Manchester City met 4-2 van Mönchengladbach. Juventus verloor van Sevilla met 1-0 maar was, zoals Man City, al geplaatst.City speelde zonder de geblesseerde Vincent Kompany.David Silva opende in de 16e minuut de score voor City, maar na doelpunten van Julian Korb (19e) en Raffael (42e) keken de Citizens bij de rust toch tegen een 1-2 achterstand aan. De ommekeer kwam er pas nadat Kevin De Bruyne in de 65e minuut vervangen was. Raheem Sterling scoorde de 2-2 en 3-2 (80e en 82e). Wilfried Bony (85e) zorgde voor zekerheid. Bij Mönchengladbach mocht Thorgan Hazard zes minuten voor tijd invallen. (Belga/RR)