Champions League: PSG schakelt mat Chelsea uit

© REUTERS

Paris Saint-Germain startte met een 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd en kon in Londen met een gelijk resultaat winnen bij Chelsea, na onder meer een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic.

Bijna meteen na het eerste fluitsignaal moest PSG-doelman Trapp met de vuisten redding brengen op een schot van Diego Costa. Angel Di Maria diende Chelsea met een gekruist schot van antwoord. Thibaut Courtois was geklopt, maar Ivanovic keerde het leer voor de lijn. In de zevende minuut zag Zlatan Ibrahimovic een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Op het kwartier zette de Zweed zijn ploegmaat Adrien Rabiot op weg naar de 0-1. Tien minuten na het openingsdoelpunt bracht Costa na een handige kapbeweging de bordjes in evenwicht. Vlak voor de rust probeerde Eden Hazard met een schotje, maar Trapp liet zich niet verrassen.

Blessure Hazard

Ook in de tweede helft hielden beide ploegen mekaar aanvankelijk in evenwicht. Willian kon na een versnelling vrij uithalen, maar Trapp ging goed plat. Ook Hazard besloot in de herneming op de Duitse doelman. Aan de overzijde was het meteen daarop wel raak. Na een knappe aanval vond Di Maria de inlopende Ibrahimovic, die met een volley de 1-2 voorbij Courtois tegen de netten duwde.

PSG was nadien baas in Londen en bij de bezoekers haalde Guus Hiddink een mankende Eden Hazard na 76 minuten naar de kant. De Rode Duivel leek last te hebben van zijn lies. PSG speelde de wedstrijd rustig uit, Courtois moest met een snelle reflex nog een owngoal van Ivanovic voorkomen.

PSG voegt zich bij Benfica, Real Madrid en Wolfsburg in de kwartfinales van de Champions League. Benfica plaatste zich eerder op woensdag ten koste van het Zenit Sint-Petersburg van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts. Madrid kegelde AS Roma uit het kampioenenbal en Wolfsburg beëindigde het Europese avontuur van AA Gent.