Champions League: PSG verslaat Chelsea met 2-1

© REUTERS

In de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League won PSG met 2-1 van Chelsea, dat kon rekenen op een sterke Thibaut Courtois. Benfica versloeg in de laatste miniuten Zenit Sint-Petersburg met 1-0.

Paris Saint-Germain, de autoritaire leider in de Franse Ligue 1, startte verschroeiend in het eigen Parc des Princes en drukte Chelsea meteen met de rug tegen de muur. Thibaut Courtois moest plat op een schot van Verratti en aan de overzijde tikte doelman Trapp met een uitstekende reflex een kopbal van Diego Costa tegen de lat. Het venijn zat hem in de staart van de eerste helft. De thuisploeg klom zes minuten voor rust op voorsprong via wie anders dan Zlatan Ibrahimovic. De vrijschop van de Zweed week af op de Londense muur en verraste Courtois (1-0). De Parijzenaars leken met die 1-0 te gaan rusten, maar dat was buiten John Obi Mikel gerekend. In de toegevoegde tijd belandde een hoekschop voor de voeten van de Nigeriaan, hij knalde de 1-1 van dichtbij in doel.

Courtois pareert, Cavani scoort

Meteen na rust hield Trapp Diego Costa van de 1-2, aan de overzijde moest Courtois de Blues maar liefst vier keer op korte tijd redden. De nationale nummer één stond pal op schoten van Di Maria (51.), Ibrahimovic (53.), Lucas (61.) en opnieuw Di Maria (68.).

PSG was duidelijk baas en bij de bezoekers haalde Guus Hiddink Eden Hazard na 71 minuten naar de kant. Net toen de Parijse storm leek te gaan liggen, kwamen de Fransen op voorsprong. Twaalf minuten voor tijd loodste Verratti de pas ingevallen Edinson Cavani door de buitenspelval, de Uruguayaan knalde de 2-1 vanuit een scherpe hoek door de benen van Courtois. Diezelfde Courtois hield ‘Ibra’ nog van de 3-1, Pedro knalde in het zijnet.

Chelsea leek al bij al tevreden met het resultaat, zeker gelet op het spelbeeld.

Benfica

In de partij tussen het Portugese Benfica Lissabon en het Russische Zenit Sint-Petersburg stond het bij rust nog 0-0. Voor de pauze vond Axel Witsel – tegen zijn ex-club – doelman Julio Cesar op zijn weg, na de koffie hield Lodygin Zenit recht op een inzet van Gaitan. De partij leek op 0-0 te gaan eindigen, tot Jonas net na het verstrijken van de reguliere speeltijd de 1-0 tegen de touwen kopte. Bij Zenit maakten Nicolas Lombaerts en Witsel de 90 minuten vol, Witsel kreeg geel na 32 minuten. De andere heenwedstrijden in de achtste finales worden woensdag en volgende week dinsdag en woensdag gespeeld. Woensdag krijgt landskampioen AA Gent in de eigen Ghelamco Arena de Duitse vicekampioen Wolfsburg over de vloer en ontvangt het AS Roma van Radja Nainggolan Real Madrid.