ManU-coach José Mourinho verkoos op het middenveld Marouane Fellaini boven Paul Pogba. Voor de Rode Duivel, net terug van een aanslepende knieblessure, was het zijn eerste basisplaats sinds eind november vorig jaar. Romelu Lukaku droeg bij de Red Devils het aanvallende gewicht op zijn brede schouders.

Na een flauwe eerste helft stond de brilscore in Manchester nog steeds op het bord. Met de rust in zicht bezorgde Fellaini het tuispubliek een zeldzaam moment van opwinding, doelman Rico bokste zijn hard schot evenwel in hoekschop. Het tweede bedrijf had meer om handen. Muriel kon de Mancunians meteen een stevige opdoffer verkopen, maar aarzelde te lang en liet Bailly terugkeren. Aan de overzijde ging doelman Rico uitstekend plat op een gekruist schort van Lingard.

Op het uur werd Fellaini na een verdienstelijke wedstrijd naar de kant gehaald voor Pogba. Sevilla kwam nog amper in het stuk voor, maar de match kantelde helemaal na de inbreng van Wissam Ben Yedder in de 72e minuut. Twee minuten na zijn invalbeurt klopte de Franse spits David De Gea in de korte hoek.

Nog eens vier minuten later gaf Ben Yedder de thuisploeg met een rake kopbal de doodsteek. In een zenuwachtige slotfase lieten Smalling en Lukaku de aansluitinsgtreffer liggen. De Rode Duivel gaf Manchester United met zijn vijfde Champions League-goal uit de campagne wel nog een sprankeltje hoop, maar verder dan de 1-2 kwam de thuisploeg niet meer. In de blessuretijd vergat Ben Yedder de kroon op het werk te zetten.

AS Roma

Radja Nainggolan en AS Roma moesten in het eigen Stadio Olimpico een 2-1 nederlaag in Oekraïne goedmaken. Via de tandem Nainggolan-Dzeko kwamen er meteen twee kansjes, maar nadien deemsterden de Romeinen weg. Shakhtar Donetsk ontfermde zich over het leer, maar kreeg geen bal tussen de palen.

Meteen na de pauze slaagde AS Roma er wel in de ban te breken. Kevin Strootman stuurde Dzeko diep, met een subtiel balletje door de benen van doelman Pjatov zette de Bosnische spits de 1-0 op het scorebord. Shakthar schoot plots wakker, maar zag zijn aanvallende intenties tien minuten voor tijd gestuit door een rode kaart. Ivan Ordets trok de doorgebroken Dzeko neer en mocht gaan douchen.

AS Roma hield nadien stand en plaatst zich voor het eerst in tien jaar voor de kwartfinales van het kampioenenbal. Nainggolan speelde de hele wedstrijd.

ManU-coach José Mourinho verkoos op het middenveld Marouane Fellaini boven Paul Pogba. Voor de Rode Duivel, net terug van een aanslepende knieblessure, was het zijn eerste basisplaats sinds eind november vorig jaar. Romelu Lukaku droeg bij de Red Devils het aanvallende gewicht op zijn brede schouders. Na een flauwe eerste helft stond de brilscore in Manchester nog steeds op het bord. Met de rust in zicht bezorgde Fellaini het tuispubliek een zeldzaam moment van opwinding, doelman Rico bokste zijn hard schot evenwel in hoekschop. Het tweede bedrijf had meer om handen. Muriel kon de Mancunians meteen een stevige opdoffer verkopen, maar aarzelde te lang en liet Bailly terugkeren. Aan de overzijde ging doelman Rico uitstekend plat op een gekruist schort van Lingard. Op het uur werd Fellaini na een verdienstelijke wedstrijd naar de kant gehaald voor Pogba. Sevilla kwam nog amper in het stuk voor, maar de match kantelde helemaal na de inbreng van Wissam Ben Yedder in de 72e minuut. Twee minuten na zijn invalbeurt klopte de Franse spits David De Gea in de korte hoek. Nog eens vier minuten later gaf Ben Yedder de thuisploeg met een rake kopbal de doodsteek. In een zenuwachtige slotfase lieten Smalling en Lukaku de aansluitinsgtreffer liggen. De Rode Duivel gaf Manchester United met zijn vijfde Champions League-goal uit de campagne wel nog een sprankeltje hoop, maar verder dan de 1-2 kwam de thuisploeg niet meer. In de blessuretijd vergat Ben Yedder de kroon op het werk te zetten.Radja Nainggolan en AS Roma moesten in het eigen Stadio Olimpico een 2-1 nederlaag in Oekraïne goedmaken. Via de tandem Nainggolan-Dzeko kwamen er meteen twee kansjes, maar nadien deemsterden de Romeinen weg. Shakhtar Donetsk ontfermde zich over het leer, maar kreeg geen bal tussen de palen. Meteen na de pauze slaagde AS Roma er wel in de ban te breken. Kevin Strootman stuurde Dzeko diep, met een subtiel balletje door de benen van doelman Pjatov zette de Bosnische spits de 1-0 op het scorebord. Shakthar schoot plots wakker, maar zag zijn aanvallende intenties tien minuten voor tijd gestuit door een rode kaart. Ivan Ordets trok de doorgebroken Dzeko neer en mocht gaan douchen. AS Roma hield nadien stand en plaatst zich voor het eerst in tien jaar voor de kwartfinales van het kampioenenbal. Nainggolan speelde de hele wedstrijd.