Om even de vergelijking te maken: in de Engelse Premier League, de machtigste voetbalcompetitie ter wereld, mag er dit jaar 2,3 miljard euro verdeeld worden aan tv-rechten.

De Champions League is iets 'armer'.

Elk team in de groepsfase van de Champions League zal 12,7 miljoen euro ontvangen. Voor elke overwinning komt daar 1,5 miljoen euro bij. Een gelijkspel levert een half miljoen euro extra op. De teams die doorstoten naar de achtste finales ontvangen nog eens 6 miljoen euro. In de kwartfinales is dat 6,5 miljoen euro en in de halve finales 7,5 miljoen euro. De eindwinnaar mag nog eens 15,5 miljoen euro extra bijschrijven, de verliezend finalist 11 miljoen euro.

De winnaar van de Champions League mag dus hopen op een totale premie van 57,2 miljoen euro.

(Belga/RR)

Om even de vergelijking te maken: in de Engelse Premier League, de machtigste voetbalcompetitie ter wereld, mag er dit jaar 2,3 miljard euro verdeeld worden aan tv-rechten. De Champions League is iets 'armer'. Elk team in de groepsfase van de Champions League zal 12,7 miljoen euro ontvangen. Voor elke overwinning komt daar 1,5 miljoen euro bij. Een gelijkspel levert een half miljoen euro extra op. De teams die doorstoten naar de achtste finales ontvangen nog eens 6 miljoen euro. In de kwartfinales is dat 6,5 miljoen euro en in de halve finales 7,5 miljoen euro. De eindwinnaar mag nog eens 15,5 miljoen euro extra bijschrijven, de verliezend finalist 11 miljoen euro. De winnaar van de Champions League mag dus hopen op een totale premie van 57,2 miljoen euro.(Belga/RR)