Champions League: vuurpijlen en vechtpartij ontsieren wedstrijd tussen AS Roma en CSKA Moskou

De Champions League wedstrijd tussen AS Roma en CSKA Moskou werd enkele minuten stilgelegd, nadat Moskou-supporters projectielen hadden gegooid, vuurwerk hadden afgevuurd richting thuissupporters en stewards hadden belaagd. De politie moest tussenkomen.

CSKA Moskou kwam snel op achterstand, en toen het na de rust met 5-0 achterkwam, werd het een deel van de aanhang te veel. Supporters gooiden projectielen op het veld, schoten vuurpijlen af naar het thuispubliek, en gingen ook even op de vuist met de stewards. De politie moest tussenbeide komen. De wedstrijd werd in de 71ste minuut even stilgelegd.

Het werd uiteindelijk 5-1.

De Russische club werd in februari al eens beboet door de UEFA. Het moet zijn volgende Europese thuiswedstrijd, op 30 september tegen Bayern München, achter gesloten deuren afwerken. De Russische topclub, die ook 50.000 euro boete kreeg, werd bestraft voor herhaaldelijk racistisch gedrag van zijn supporters. Nu dreigt een nieuwe sanctie.

Belgen, uitslagen

Op sportief vlak was Radja Nainggolan van AS Roma de enige Belg die woensdag in de Champions League kon winnen.

In dezelfde poule E nam Bayern München het thuis op tegen Manchester City, met Vincent Kompany in de basis en Dedryck Boyata op de bank. Het duel zat 90 minuten lang op slot, tot Jérôme Boateng, ex-City, in de laatste minuut uithaalde: 1-0 was ook de eindstand.

Op een schoteltje

In groep F zat een wedstrijdfitte Thomas Vermaelen niet in de selectie van FC Barcelona, dat in eigen huis het Cypriotische APOEL opzijzette met een zuinige 1-0. De Belgisch-Spaanse doelman Urko Pardo verdedigde 90 minuten lang het doel tegen een veredeld B-elftal van Barça. De Catalanen wonnen dankzij een doelpunt van Piqué.

AjaxPSG eindigde in dezelfde poule op een 1-1 gelijkspel.

In groep G ontving Chelsea het Duitse Schalke 04. Bij de Engelsen stonden Thibaut Courtois en Eden Hazard in de basiself. Hazard bood Cesc Fabregas na tien minuten de 1-0 aan, maar Klaas-Jan Huntelaar maakte nog 1-1 gelijk.

Het Sloveense Maribor ontving in dezelfde poule het Portugese Sporting Lissabon. Die partij eindigde op 1-1.