Champions League: Zes Belgen in actie, Hazard scoort

Zes Belgen kwamen dinsdagavond in actie op de derde speeldag van de groepsfase van de Champions League voetbal. Bij Chelsea liet Eden Hazard zich opmerken met een doelpunt tegen Schalke 04.

Eden Hazard speelde de volledige wedstrijd, op verplaatsing bij Schalke 04, en legde de 0-3 eindstand vast. Kevin De Bruyne zat niet in de selectie. Door de zege komt Chelsea in groep E samen met Schalke aan de leiding (6 punten). FC Bazel (4) en Steaua Boekarest (1) zijn op achtervolgen aangewezen.

In groep F ontving Arsenal Borussia Dortmund. Thomas Vermaelen zag van op de bank hoe zijn teammaats met 1-2 verloren tegen de finalist van vorig seizoen.

In dezelfde groep ging Dries Mertens met Napoli op bezoek bij Olympique Marseille. Mertens speelde 76 minuten en kaapte de drie punten mee: 1-2. Onze landgenoot leverde de assist voor het tweede doelpunt van Napels. Arsenal, Dortmund en Napels staan alle drie met 6 punten achter hun naam. Marseille heeft nog geen punt.

Rode Duivels Thibaut Courtois en Toby Alderweireld hielpen 90 minuten mee aan een 0-3 zege van Atletico Madrid bij Austria Wenen.

In dezelfde groep G boekte Zenit Sint-Petersburg een 0-1 zege in Porto. Bij de bezoekers startte Nicolas Lombaerts in de verdediging. Axel Witsel was geschorst, omdat hij op de vorige speeldag tegen Austria Wenen rood pakte. Bij Porto mocht Defour het laatste kwartier meespelen. Atletico leidt ongeslagen met 9 op 9 de dans in groep G. Zenit (4), Porto (3) en Austria (1) moeten achtervolgen. (Belga/TV)