Champions League: Zulte Waregem uitgeschakeld na 0-3 tegen PSV

Zulte Waregem heeft in de derde voorronde van de Champions League ook zijn terugmatch verloren van het Nederlandse PSV. In het Constant Vanden Stockstadion in Brussel werd het 0-3.

De 17-jarige Belg Zakaria Bakkali scoorde het tweede doelpunt voor de Nederlanders. PSV had eerder ook al de heenmatch in eigen stadion gewonnen met 2-0.

Rood voor Colpaert, applausvervanging voor Bakkali

Pas na de rust kwam het spel echt op de wagen te zitten, toen een schot van de jonge Nederlander Memphis Depay (goed voor de 1-0 in de heenmatch) door Zulte Waregem-verdediger Steve Colpaert met de hand van de lijn gekeerd werd. Rood voor Colpaert en strafschop voor PSV was het logische gevolg. Oog in oog met doelman Sammy Bossut bleef de Sloveen Tim Matavz foutloos: 1-0 voor PSV, na 57 minuten spelen.

In de 73e minuut kon de 17-jarige Belg Zakaria Bakkali – net als in de heenmatch in de basis bij PSV – een voorzet ongehinderd op de slof nemen. Zijn eerste doelpunt voor PSV en goed voor de 0-2. Meteen na zijn doelpunt kreeg het jonge talent een applausvervanging.

In de 89e minuut mocht Adam Maher nog een laatste keer op Sammy Bossut af. De bal week af op Waregem-verdediger Bruno Godeau en belandde in doel. Goed voor de 0-3 eindcijfers.

Herkansing in de Europa League

Zulte Waregem is dus uitgeschakeld voor de Champions League, maar krijgt wel een herkansing in de laatste voorronde van de Europa League. Vrijdag kent de Belgische vicekampioen daarin zijn tegenstander, om 13.00u vindt in het Zwitserse Nyon de loting plaats. (Belga/TV)