De afgelaste competitiewedstrijd Charleroi - Cercle Brugge van 4 december moet dan toch worden gespeeld, en dat vóór de start van de play-offs.
Dat heeft de Belgische Arbitragecommissie voor de Sport (BAS) donderdag beslist. Beroep is niet meer mogelijk.

Gevolgen
De beslissing kan gevolgen hebben met het oog op de strijd voor het behoud in eerste klasse. Charleroi is met nog 1 speeldag te gaan voorlopig laatste met 18 punten. Dat zijn er vijf minder dan Eupen en Lierse, maar Charleroi kan door de beslissing van de Arbitragecommissie wel nog 6 punten sprokkelen.

Zondag trekt Charleroi op de laatste speeldag van de reguliere competitie naar Westerlo.

Winterweer
De wedstrijd van de 18e speeldag tussen Charleroi en Cercle Brugge had op 4 december moeten plaatsvinden, maar werd uitgesteld omdat het veld er door het winterweer te slecht bij lag. De KBVB smeerde Charleroi later een 0-5 forfaitnederlaag aan omdat de club er niet alles aan zou hebben gedaan om het veld in het Stade du Pays speelklaar te krijgen.

Charleroi had tevergeefs beroep aangetekend tegen die beslissing en stapte vervolgens naar de rechter én startte ook een procedure voor de BAS. Bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg ving de club vorige week nog bot, maar de BAS volgde de argumentatie van Charleroi wel.

De afgelaste competitiewedstrijd Charleroi - Cercle Brugge van 4 december moet dan toch worden gespeeld, en dat vóór de start van de play-offs. Dat heeft de Belgische Arbitragecommissie voor de Sport (BAS) donderdag beslist. Beroep is niet meer mogelijk. Gevolgen De beslissing kan gevolgen hebben met het oog op de strijd voor het behoud in eerste klasse. Charleroi is met nog 1 speeldag te gaan voorlopig laatste met 18 punten. Dat zijn er vijf minder dan Eupen en Lierse, maar Charleroi kan door de beslissing van de Arbitragecommissie wel nog 6 punten sprokkelen. Zondag trekt Charleroi op de laatste speeldag van de reguliere competitie naar Westerlo. Winterweer De wedstrijd van de 18e speeldag tussen Charleroi en Cercle Brugge had op 4 december moeten plaatsvinden, maar werd uitgesteld omdat het veld er door het winterweer te slecht bij lag. De KBVB smeerde Charleroi later een 0-5 forfaitnederlaag aan omdat de club er niet alles aan zou hebben gedaan om het veld in het Stade du Pays speelklaar te krijgen. Charleroi had tevergeefs beroep aangetekend tegen die beslissing en stapte vervolgens naar de rechter én startte ook een procedure voor de BAS. Bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg ving de club vorige week nog bot, maar de BAS volgde de argumentatie van Charleroi wel.