Chelsea kaapt volle buit mee bij Liverpool

© AFP

In de openingswedstrijd van de elfde speeldag in de Premier League heeft Chelsea met 1-2 gewonnen op het veld van Liverpool.

De Reds kwamen na 9 minuten met een gelukje op voorsprong. Een schot van de Duitser Emre Can verdween via de rug van Gary Cahill voorbij een kansloze Thibaut Courtois in doel. Amper vijf minuten later stond het weer gelijk op Anfield Road. Na een hoekschop trapte Cahill van dichtbij voorbij Simon Mignolet in doel.

Met Eden Hazard startte nog een derde Rode Duivel. Het nummer 10 van Chelsea ging voor de pauze een paar keer zijn kans, maar vond telkens een tegenstander op zijn weg.

Halfweg de tweede periode kwamen de Londenaars op voorsprong. Na een knappe inspanning van Cesar Azpilicueta knalde Diego Costa zijn ploeg op 1-2. Die score veranderde in de laatste twintig minuten niet meer, al verdiende Liverpool wel een strafschop na duidelijk handspel van Cahill in de zestien. De scheids floot echter niet.

In de toegevoegde tijd kreeg een treuzelende Courtois nog geel en werd een bedrijvige Hazard vervangen door Filipe Luis.

In het klassement bouwt Chelsea zijn voorsprong op eerste achtervolger Southampton uit tot 7 punten. De jongens van José Mourinho totaliseren 29 op 33. Liverpool is zevende met 14 punten. (Belga/TE)