Stoke City wilde Romelu Lukaku op huurbasis van Chelsea overnemen, maar was daarbij de reglementen van de Premier League vergeten. Dat bepaalt dat een speler niet aan een andere Engelse club kan worden uitgeleend in de transferperiode waarin hij werd aangetrokken. Voor uitleenbeurten aan buitenlandse clubs geldt de regel niet. Zo kon Chelsea doelman Thibaut Courtois, in juli overgekomen van RC Genk, probleemloos bij Atletico Madrid stallen en werd de Mexicaan Ulises Davila meteen naar FC Twente doorgesluisd.

Lukaku (18), die bij Chelsea de concurrentie aangaat met Fernando Torres, Didier Drogba, Nicolas Anelka en Daniel Sturridge, maakte afgelopen weekend zijn debuut voor de Londenaars. In de thuiswedstrijd tegen Norwich City (3-1) moest hij op de bank beginnen, maar in de 83e minuut mocht hij Torres komen vervangen. (Belga/KVDA)

Stoke City wilde Romelu Lukaku op huurbasis van Chelsea overnemen, maar was daarbij de reglementen van de Premier League vergeten. Dat bepaalt dat een speler niet aan een andere Engelse club kan worden uitgeleend in de transferperiode waarin hij werd aangetrokken. Voor uitleenbeurten aan buitenlandse clubs geldt de regel niet. Zo kon Chelsea doelman Thibaut Courtois, in juli overgekomen van RC Genk, probleemloos bij Atletico Madrid stallen en werd de Mexicaan Ulises Davila meteen naar FC Twente doorgesluisd. Lukaku (18), die bij Chelsea de concurrentie aangaat met Fernando Torres, Didier Drogba, Nicolas Anelka en Daniel Sturridge, maakte afgelopen weekend zijn debuut voor de Londenaars. In de thuiswedstrijd tegen Norwich City (3-1) moest hij op de bank beginnen, maar in de 83e minuut mocht hij Torres komen vervangen. (Belga/KVDA)