Chelsea zou een donkerzwart seizoen tegemoet gaan. Door een transferban mochten de Blues zowel tijdens de zomer als tijdens de winter van dit seizoen geen transfers doen. Dat kwam omdat het de regels overtrad bij de overgang van maar liefst 69 minderjarigen.

Het is een van de redenen waarom de vorige coach Maurizio Sarri vertrok bij de club. 'Zonder enkele gerichte transfers kunnen we niet meer meedoen met de top', vertelde de Italiaan eind vorig seizoen. Hij vertrok naar Juventus tijdens de zomer.

Chelsea bleef niet bij de pakken zitten en tekende beroep aan bij het Arbitragehof voor de Sport (TAS) en kreeg vrijdag gelijk. Het Hof maakte bekend dat de transferban met de helft verminderd wordt en dat de Engelse topclub dan toch in januari terug transfers mag doen. Volgens het TAS werden de regels bij minder jeugdspelers omzeild dan door de FIFA beweerd (29 in plaats van 69). Chelsea kreeg wel een boete van 300.000 Zwitserse frank.

Ondertussen draait de Londense club tegen alle verwachtingen mee in de top. Met nieuwe trainer Frank Lampard en jonge spelers als Tammy Abraham en Mason Mount staan de Blues vierde met 29 punten.

Chelsea zou een donkerzwart seizoen tegemoet gaan. Door een transferban mochten de Blues zowel tijdens de zomer als tijdens de winter van dit seizoen geen transfers doen. Dat kwam omdat het de regels overtrad bij de overgang van maar liefst 69 minderjarigen. Het is een van de redenen waarom de vorige coach Maurizio Sarri vertrok bij de club. 'Zonder enkele gerichte transfers kunnen we niet meer meedoen met de top', vertelde de Italiaan eind vorig seizoen. Hij vertrok naar Juventus tijdens de zomer. Chelsea bleef niet bij de pakken zitten en tekende beroep aan bij het Arbitragehof voor de Sport (TAS) en kreeg vrijdag gelijk. Het Hof maakte bekend dat de transferban met de helft verminderd wordt en dat de Engelse topclub dan toch in januari terug transfers mag doen. Volgens het TAS werden de regels bij minder jeugdspelers omzeild dan door de FIFA beweerd (29 in plaats van 69). Chelsea kreeg wel een boete van 300.000 Zwitserse frank.Ondertussen draait de Londense club tegen alle verwachtingen mee in de top. Met nieuwe trainer Frank Lampard en jonge spelers als Tammy Abraham en Mason Mount staan de Blues vierde met 29 punten.