Met de Belg Eden Hazard (20) beschikt LOSC over een van de meest begeerde jonge spelers van Europa. Nu hij met de Franse kampioen debuteerde in de Champions League en hij zich ook met de Rode Duivels begint te manifesteren op internationaal vlak, is de vraag: vertrekt hij in de wintertransferperiode al?

Jean-Michel Vandamme, die zes jaar geleden als directeur van het centre de formation mee aan de basis lag van de komst van het toenmalige talent, zegt deze week in Sport/Voetbalmagazine er niet aan te twijfelen dat Hazard het seizoen zal uitdoen bij Lille. "In de zomer waren er ook aanbiedingen, maar toch lieten we hem niet vertrekken."

Bij die aanbiedingen zat geen Arsenal, zo vertelt Vandamme in Sport/Voetbalmagazine. "Die hebben niet de financiële middelen om Eden te betalen, dat merkten we al duidelijk aan de manier waarop ze met ons over Gervinho onderhandelden. Als hij zal vertrekken, zal het naar Manchester City, Chelsea, Real Madrid of Barcelona zijn; en zeker niet naar Arsenal."

"Chelsea staat er voor het ogenblik het dichtst bij. Volgens mij zullen zij op een gegeven moment een inspanning doen. De Spanjaarden manifesteren zich momenteel niet, maar ik denk dat zij het slim spelen en ze zich zullen melden als ze zich moeten melden. Ik praat over Real Madrid maar ook over Barcelona, want Eden kan perfect meedraaien in het spel van Barça."

'Niet weg voor minder dan veertig miljoen'

Over de prijs die op het hoofd plakt van het Belgische goudhaantje circuleren de wildste verhalen. "Maar als ze geldsommen bieden waarmee we een nieuwe ploeg kunnen bouwen, dan zullen we nadenken", gaat Vandamme verder. "Legt er iemand vijftig miljoen op tafel, dan zal de voorzitter hem laten vertrekken, denk ik. Laat ons zeggen dat hij op dit moment niet vertrekt voor minder dan veertig miljoen."

En wat als hij toch niet mag vertrekken? Kan Hazard nog wel evolueren bij Lille? Vandamme: "Absoluut. Hij is de meneur de jeu van de ploeg aan het worden. Eden doet het dit seizoen fantastisch en hij kan nog beter worden." (CV/MS)

Met de Belg Eden Hazard (20) beschikt LOSC over een van de meest begeerde jonge spelers van Europa. Nu hij met de Franse kampioen debuteerde in de Champions League en hij zich ook met de Rode Duivels begint te manifesteren op internationaal vlak, is de vraag: vertrekt hij in de wintertransferperiode al? Jean-Michel Vandamme, die zes jaar geleden als directeur van het centre de formation mee aan de basis lag van de komst van het toenmalige talent, zegt deze week in Sport/Voetbalmagazine er niet aan te twijfelen dat Hazard het seizoen zal uitdoen bij Lille. "In de zomer waren er ook aanbiedingen, maar toch lieten we hem niet vertrekken."Bij die aanbiedingen zat geen Arsenal, zo vertelt Vandamme in Sport/Voetbalmagazine. "Die hebben niet de financiële middelen om Eden te betalen, dat merkten we al duidelijk aan de manier waarop ze met ons over Gervinho onderhandelden. Als hij zal vertrekken, zal het naar Manchester City, Chelsea, Real Madrid of Barcelona zijn; en zeker niet naar Arsenal.""Chelsea staat er voor het ogenblik het dichtst bij. Volgens mij zullen zij op een gegeven moment een inspanning doen. De Spanjaarden manifesteren zich momenteel niet, maar ik denk dat zij het slim spelen en ze zich zullen melden als ze zich moeten melden. Ik praat over Real Madrid maar ook over Barcelona, want Eden kan perfect meedraaien in het spel van Barça."'Niet weg voor minder dan veertig miljoen'Over de prijs die op het hoofd plakt van het Belgische goudhaantje circuleren de wildste verhalen. "Maar als ze geldsommen bieden waarmee we een nieuwe ploeg kunnen bouwen, dan zullen we nadenken", gaat Vandamme verder. "Legt er iemand vijftig miljoen op tafel, dan zal de voorzitter hem laten vertrekken, denk ik. Laat ons zeggen dat hij op dit moment niet vertrekt voor minder dan veertig miljoen."En wat als hij toch niet mag vertrekken? Kan Hazard nog wel evolueren bij Lille? Vandamme: "Absoluut. Hij is de meneur de jeu van de ploeg aan het worden. Eden doet het dit seizoen fantastisch en hij kan nog beter worden." (CV/MS)