De pijlsnelle winger komt over van de Zwitserse landskampioen FC Bazel en ondertekende in de Britse hoofdstad een contract voor 5,5 seizoenen. Volgens de Britse media zou Chelsea elf miljoen pond (13,2 miljoen euro) op tafel gelegd hebben om Salah los te weken bij Bazel.

Voor Chelsea is het al de tweede versterking in deze wintermercato. Eerder deze maand plukten ze de Servische middenvelder Nemanja Matic, een ex-speler van The Blues, voor 25 miljoen euro weg bij de Portugese competitieleider Benfica Lissabon.

Rode Duivel Kevin De Bruyne trok dan weer de poorten van Stamford Bridge definitief achter zich dicht en verkaste voor ruim twintig miljoen euro naar de ambitieuze Duitse subtopper Wolfsburg. Ook Juan Mata besliste de club te verlaten. De Spanjaard trok voor 45 miljoen euro naar concurrent Manchester United.

Mo Salah is geen onbekende voor Chelsea, want eerder dit seizoen speelde hij voor 'beul van dienst' in hun onderlinge Champions League-duels. De 27-voudige international (17 doelpunten) won met FC Bazel in de groepsfase twee keer van de Londenaars en wist in beide duels te scoren. Ook vorig seizoen scoorde hij in de halve finales van de Europa League tegen Chelsea, maar uiteindelijk moest Bazel toch het onderspit delven tegen de latere winnaar. (Belga/INM) Het talent Mohamed Salah:

De pijlsnelle winger komt over van de Zwitserse landskampioen FC Bazel en ondertekende in de Britse hoofdstad een contract voor 5,5 seizoenen. Volgens de Britse media zou Chelsea elf miljoen pond (13,2 miljoen euro) op tafel gelegd hebben om Salah los te weken bij Bazel. Voor Chelsea is het al de tweede versterking in deze wintermercato. Eerder deze maand plukten ze de Servische middenvelder Nemanja Matic, een ex-speler van The Blues, voor 25 miljoen euro weg bij de Portugese competitieleider Benfica Lissabon. Rode Duivel Kevin De Bruyne trok dan weer de poorten van Stamford Bridge definitief achter zich dicht en verkaste voor ruim twintig miljoen euro naar de ambitieuze Duitse subtopper Wolfsburg. Ook Juan Mata besliste de club te verlaten. De Spanjaard trok voor 45 miljoen euro naar concurrent Manchester United. Mo Salah is geen onbekende voor Chelsea, want eerder dit seizoen speelde hij voor 'beul van dienst' in hun onderlinge Champions League-duels. De 27-voudige international (17 doelpunten) won met FC Bazel in de groepsfase twee keer van de Londenaars en wist in beide duels te scoren. Ook vorig seizoen scoorde hij in de halve finales van de Europa League tegen Chelsea, maar uiteindelijk moest Bazel toch het onderspit delven tegen de latere winnaar. (Belga/INM) Het talent Mohamed Salah: