Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Chelsea kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Benfica kreeg meerdere kansen, maar verzuimde die af te maken.

Op het uur kreeg Benfica het deksel op de neus toen Fernando Torres de score opende voor Chelsea. Net voordien had Oscar Cardozo voor Benfica al de weg naar het doel gevonden, maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd.

Doodsteek in blessuretijd

Acht minuten na het doelpunt van Torres maakte Cardozo van op de penaltystip gelijk. Scheidsrechter Bjorn Kuipers had een strafschop toegekend na handspel van César Azpilicueta. In de derde minuut van de blessuretijd kopte Branislav Ivanovic Chelsea naar de zege.

Chelsea moest het in de finale zonder Eden Hazard stellen. De Rode Duivel kampt met een hamstringblessure. Na de match mocht Hazard in burgerkledij wel mee de beker de lucht insteken. Hazard is de zevende Belgische speler die een Europese beker wint met een buitenlandse club.

Niet de week van Benfica

Het is de vierde Europese beker voor Chelsea, na de Champions League van 2012 en de Beker voor Bekerwinnaars van 1971 en 1998.

Benfica blijft op twee Europese beker steken. Het won de Europacup I in 1961 en 1962. Sindsdien verloor de Portugese club zeven Eurpese finales (6 keer EC I, 1 keer UEFA Cup). Het is niet de week van Benfica. In de eigen competitie verloor het zondag door een doelpunt in blessuretijd de koppositie aan Porto. (Belga/TV)

Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Chelsea kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Benfica kreeg meerdere kansen, maar verzuimde die af te maken. Op het uur kreeg Benfica het deksel op de neus toen Fernando Torres de score opende voor Chelsea. Net voordien had Oscar Cardozo voor Benfica al de weg naar het doel gevonden, maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd.Doodsteek in blessuretijd Acht minuten na het doelpunt van Torres maakte Cardozo van op de penaltystip gelijk. Scheidsrechter Bjorn Kuipers had een strafschop toegekend na handspel van César Azpilicueta. In de derde minuut van de blessuretijd kopte Branislav Ivanovic Chelsea naar de zege. Chelsea moest het in de finale zonder Eden Hazard stellen. De Rode Duivel kampt met een hamstringblessure. Na de match mocht Hazard in burgerkledij wel mee de beker de lucht insteken. Hazard is de zevende Belgische speler die een Europese beker wint met een buitenlandse club. Niet de week van Benfica Het is de vierde Europese beker voor Chelsea, na de Champions League van 2012 en de Beker voor Bekerwinnaars van 1971 en 1998. Benfica blijft op twee Europese beker steken. Het won de Europacup I in 1961 en 1962. Sindsdien verloor de Portugese club zeven Eurpese finales (6 keer EC I, 1 keer UEFA Cup). Het is niet de week van Benfica. In de eigen competitie verloor het zondag door een doelpunt in blessuretijd de koppositie aan Porto. (Belga/TV)