Chelsea wint onder Roberto di Matteo in FA Cup (video)

© Reuters

Chelsea heeft in zijn eerste wedstrijd onder interimtrainer Roberto di Matteo weer met de zege aangeknoopt.

De Blues wonnen dinsdagavond met 0-2 op het terrein van tweedeklasser Birmingham en plaatsten zich zo voor de kwartfinales van de FA Cup.

Di Matteo moest 45 minuten wachten op een doelpunt, maar na de rust braken Juan Mata en Raul Meireles de ban voor Chelsea. Romelu Lukaku kwam niet van de bank.

De wedstrijd van de vijfde ronde in de FA Cup moest herspeeld worden nadat Chelsea op eigen terrein niet verder gekomen was dan een 1-1 gelijkspel. In de kwartfinales treft Chelsea met Leicester City opnieuw een tweedeklasser.

Di Matteo nam na het ontslag van de Portugees Andre Villas-Boas het roer bij Chelsea over tot het einde van het seizoen. (KVDA)