Chelsea verloor dinsdag, met Eden Hazard op het veld, met 3-0 van Juventus in de Champions League. Daardoor zijn de kansen van de titelverdediger op kwalificatie voor de achtste finales flink geslonken. Na vijf speeldagen staat Chelsea met 7 punten pas derde in zijn groep na het al geplaatste Shakhtar Donetsk (10) en Juventus (9).

In de Premier League staat Chelsea na twaalf speeldagen derde, op 4 punten van leider Manchester City.

De 42-jarige Di Matteo was coach van Chelsea sinds maart. Hij volgde toen Andre Villas Boas op en leidde de club twee maanden later naar de overwinning in de Champions League.

De mindere prestaties van de voorbije weken doen hem nu de das om. "De recente uitslagen zijn niet goed genoeg. De raad van bestuur vond dat er een wijziging nodig was om de club in de juiste richting te houden", meldt Chelsea.

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich wil "snel" een opvolger voor Di Matteo aanduiden. (Belga/TE)

Chelsea verloor dinsdag, met Eden Hazard op het veld, met 3-0 van Juventus in de Champions League. Daardoor zijn de kansen van de titelverdediger op kwalificatie voor de achtste finales flink geslonken. Na vijf speeldagen staat Chelsea met 7 punten pas derde in zijn groep na het al geplaatste Shakhtar Donetsk (10) en Juventus (9). In de Premier League staat Chelsea na twaalf speeldagen derde, op 4 punten van leider Manchester City. De 42-jarige Di Matteo was coach van Chelsea sinds maart. Hij volgde toen Andre Villas Boas op en leidde de club twee maanden later naar de overwinning in de Champions League. De mindere prestaties van de voorbije weken doen hem nu de das om. "De recente uitslagen zijn niet goed genoeg. De raad van bestuur vond dat er een wijziging nodig was om de club in de juiste richting te houden", meldt Chelsea. Chelsea-eigenaar Roman Abramovich wil "snel" een opvolger voor Di Matteo aanduiden. (Belga/TE)