De Ivoriaanse international Didier Drogba staat op het punt een contract te tekenen bij de Chinese eersteklasser Shanghai Shenhua, de club waar zijn ex-ploegmaat Nicolas Anelka aan de slag is. Dat maakte de belangrijkste geldschieter van de club bekend.

Om Drogba naar China te lokken, heeft Shanghai Shenhua een indrukwekkend contract klaarliggen. In het oosten van China zou de 34-jarige aanvaller wekelijks 248.000 euro kunnen verdienen, om zo de best betaalde speler in de Chinese competitie te worden.

Shenhua kan de versterking goed gebruiken. Ondanks de talloze investeringen van de afgelopen maanden staat het team op een teleurstellende 12e plaats in de Chinese competitie. De Franse trainer Jean Tigana werd ondertussen al aan de deur gezet en vervangen door de voormalige Argentijnse bondscoach Sergio Batista.

Clubicoon

Didier Drogba is na acht seizoenen bij Chelsea uitgegroeid tot een clubicoon. In totaal scoorde hij meer dan 150 doelpunten voor The Blues. Zijn belangrijkste doelpunt scoorde hij enkele weken geleden. In de finale van de Champions League tegen Bayern München kopte hij twee minuten voor affluiten de gelijkmaker (1-1) binnen. In de strafschoppenreeks kegelde hij de beslissende elfmeter voorbij Manuel Neuer, waardoor Chelsea voor het eerst in de clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren mee naar Londen mocht nemen en Drogba zichzelf onsterfelijk maakte op Stamford Bridge. (Belga/INM)

Finale Champions League: Didier Drogba schiet de gelijkmaker binnen:

Finale Champions League: De penalty van Didier Drogba gaat mooi binnen:

De Ivoriaanse international Didier Drogba staat op het punt een contract te tekenen bij de Chinese eersteklasser Shanghai Shenhua, de club waar zijn ex-ploegmaat Nicolas Anelka aan de slag is. Dat maakte de belangrijkste geldschieter van de club bekend. Om Drogba naar China te lokken, heeft Shanghai Shenhua een indrukwekkend contract klaarliggen. In het oosten van China zou de 34-jarige aanvaller wekelijks 248.000 euro kunnen verdienen, om zo de best betaalde speler in de Chinese competitie te worden. Shenhua kan de versterking goed gebruiken. Ondanks de talloze investeringen van de afgelopen maanden staat het team op een teleurstellende 12e plaats in de Chinese competitie. De Franse trainer Jean Tigana werd ondertussen al aan de deur gezet en vervangen door de voormalige Argentijnse bondscoach Sergio Batista. Clubicoon Didier Drogba is na acht seizoenen bij Chelsea uitgegroeid tot een clubicoon. In totaal scoorde hij meer dan 150 doelpunten voor The Blues. Zijn belangrijkste doelpunt scoorde hij enkele weken geleden. In de finale van de Champions League tegen Bayern München kopte hij twee minuten voor affluiten de gelijkmaker (1-1) binnen. In de strafschoppenreeks kegelde hij de beslissende elfmeter voorbij Manuel Neuer, waardoor Chelsea voor het eerst in de clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren mee naar Londen mocht nemen en Drogba zichzelf onsterfelijk maakte op Stamford Bridge. (Belga/INM)Finale Champions League: Didier Drogba schiet de gelijkmaker binnen:Finale Champions League: De penalty van Didier Drogba gaat mooi binnen: