Manchester United is momenteel op tour in de VS, maar dat verloopt niet geheel vlekkeloos. Na de training op dinsdag voelde topspits Javier 'Chicharito' Hernández zich onwel en klaagde hij over barstende hoofdpijn en misselijkheid. Hij werd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Volgens Alex Ferguson gaat het om een lichte hersenschudding nadat de speler een bal op het hoofd kreeg. Geen paniek dus.

Maar uit Mexico sijpelen andere verhalen door. Volgens Rafael Ortega, clubarts bij Chicharito's vorige ploeg Chivas de Guadelajara, lijdt de jonge Mexicaan als sinds zijn tienerjaren aan een neurologische aandoening.

"Ik herinner mij dat hij in zijn jeugdjaren bij Chivas meermaals met acute migraine te kampen kreeg," vertelt Ortega aan de Britse krant The Guardian. "Het begon altijd als hoofdpijn, maar gaandeweg verdwenen de symptomen. We hebben toen onderzoeken uitgevoerd en sindsdien waren er geen opstoten meer. Maar dat was zes jaar geleden."

Ferguson reageerde verbaasd op die nieuwe informatie, maar nam het zekere voor het onzekere. De medische staf van Man U onderwierp Chicharito aan een MRI-scan (die geen problemen aantoonde) en heeft diens hele medische dossier opgevraagd bij Chivas.

Ondertussen werd de talentrijke spits op non-actief geplaatst en reisde hij niet mee met de rest van de ploegmaats naar Washington. "We zullen Chicharito alle tijd geven om te recupereren", verklaarde Sir Alex Ferguson. "Hij zal pas terugkeren als de dokters zeggen dat hij klaar is." (MS)

Manchester United is momenteel op tour in de VS, maar dat verloopt niet geheel vlekkeloos. Na de training op dinsdag voelde topspits Javier 'Chicharito' Hernández zich onwel en klaagde hij over barstende hoofdpijn en misselijkheid. Hij werd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Volgens Alex Ferguson gaat het om een lichte hersenschudding nadat de speler een bal op het hoofd kreeg. Geen paniek dus. Maar uit Mexico sijpelen andere verhalen door. Volgens Rafael Ortega, clubarts bij Chicharito's vorige ploeg Chivas de Guadelajara, lijdt de jonge Mexicaan als sinds zijn tienerjaren aan een neurologische aandoening. "Ik herinner mij dat hij in zijn jeugdjaren bij Chivas meermaals met acute migraine te kampen kreeg," vertelt Ortega aan de Britse krant The Guardian. "Het begon altijd als hoofdpijn, maar gaandeweg verdwenen de symptomen. We hebben toen onderzoeken uitgevoerd en sindsdien waren er geen opstoten meer. Maar dat was zes jaar geleden." Ferguson reageerde verbaasd op die nieuwe informatie, maar nam het zekere voor het onzekere. De medische staf van Man U onderwierp Chicharito aan een MRI-scan (die geen problemen aantoonde) en heeft diens hele medische dossier opgevraagd bij Chivas. Ondertussen werd de talentrijke spits op non-actief geplaatst en reisde hij niet mee met de rest van de ploegmaats naar Washington. "We zullen Chicharito alle tijd geven om te recupereren", verklaarde Sir Alex Ferguson. "Hij zal pas terugkeren als de dokters zeggen dat hij klaar is." (MS)