Chris Van Puyvelde stapt op als technisch directeur van Chinese voetbalbond

© Belga Image

Chris Van Puyvelde (62) heeft ‘omwille van persoonlijke redenen’ beslist om zijn contract als technisch directeur bij de Chinese voetbalbond (CFA) niet te verlengen. Dat heeft de CFA bekendgemaakt op zijn website. Hij keert vandaag/maandag terug naar België.

Eind 2018 verliet Van Puyvelde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), nadat hij er drie jaar technisch directeur was. In die functie was hij verantwoordelijk voor het aanwerven van bondscoach Roberto Martinez.

Van Puyvelde kreeg een aanbod om voor vier jaar aan de slag te gaan bij de Chinese federatie. Bij de KBVB werd hij opgevolgd door Martinez, die tot op vandaag zowel technisch directeur als bondscoach van de Rode Duivels is.

Van Puyvelde was eerder onder meer assistent van Trond Sollied bij Club Brugge, Olympiakos en AA Gent, nadat hij eerder KSC Lokeren en Eendracht Aalst coachte. Na een half jaar als hoofdcoach bij FC Brussels werd hij in 2011 technisch directeur bij Beerschot, om in 2013 sportief adviseur bij de Pro League te worden. Uiteindelijk belandde Van Puyvelde in 2015 bij de KBVB.

Partner Content