'Komaan China, koop ook Benteke!' De supporters van Liverpool waren de afgelopen weken op sociale media niet mals voor hun sterspeler.

De rijzige spits beleeft een moeilijke tijd in het noorden van Engeland. Hij is op dit moment slechts vierde keuze na Daniel Sturridge (26) , Roberto Firmino (24) en Divock Origi (20).

Bekerfinale

Dat Christian Benteke geen enkele minuut in actie kwam tijdens de League Cupfinale tegen Manchester City vorig weekend is een slecht teken voor de rijzige spits. Die andere Belg bij Liverpool, Divock Origi, speelde wel 40 minuten mee.

Dat dieptepunt is het gevolg van een moeilijke periode voor onze landgenoot bij The Reds. Nu ook Daniel Sturridge verlost lijkt van zijn blessures, wordt de concurrentie alleen nog maar zwaarder voor Benteke.

Matige balans

De statistieken die Big Ben kan voorleggen bij Liverpool pleiten ook niet meteen in zijn voordeel. Hij begon twaalf keer in de basis en viel tien keer in bij competitiewedstrijden. Hij scoorde daarbij zes keer en gaf twee assists.

In de laatste vijf wedstrijden van Liverpool speelde hij nooit langer dan 25 minuten. Onze landgenoot krijgt het zo alleen maar moeilijker om zijn statistieken te verbeteren.

Poulain van Rodgers

Het was Brendan Rodgers die Benteke afgelopen zomer naar Liverpool haalde. Maar sinds Jürgen Klopp de nieuwe Liverpoolmanager is, gaan de prestaties van de Belg alleen maar achteruit.

De Duitser is wel een ijzersterke communicator en heeft al verschillende gesprekken gevoerd met onze landgenoot. Klopp gaf in de media aan dat hij vooral het zelfvertrouwen wil opkrikken bij de spits.

Rode Duivels

De matige prestaties van Benteke dreigen ook zijn basisplaats bij de nationale ploeg te hypothekeren. Romelu Lukaku (22) scoorde dit seizoen al 17 keer voor Everton, Michy Batschuayi (22) legde er ook al 17 in het net voor Marseille en dan is er nog Origi die bij Liverpool de concurrentiestrijd alvast won.

Marc Wilmots staat voor moeilijke keuzes in de voorhoede met het oog op het EK in juni.

Philippe Briers

'Komaan China, koop ook Benteke!' De supporters van Liverpool waren de afgelopen weken op sociale media niet mals voor hun sterspeler. De rijzige spits beleeft een moeilijke tijd in het noorden van Engeland. Hij is op dit moment slechts vierde keuze na Daniel Sturridge (26) , Roberto Firmino (24) en Divock Origi (20). Dat Christian Benteke geen enkele minuut in actie kwam tijdens de League Cupfinale tegen Manchester City vorig weekend is een slecht teken voor de rijzige spits. Die andere Belg bij Liverpool, Divock Origi, speelde wel 40 minuten mee. Dat dieptepunt is het gevolg van een moeilijke periode voor onze landgenoot bij The Reds. Nu ook Daniel Sturridge verlost lijkt van zijn blessures, wordt de concurrentie alleen nog maar zwaarder voor Benteke.De statistieken die Big Ben kan voorleggen bij Liverpool pleiten ook niet meteen in zijn voordeel. Hij begon twaalf keer in de basis en viel tien keer in bij competitiewedstrijden. Hij scoorde daarbij zes keer en gaf twee assists. In de laatste vijf wedstrijden van Liverpool speelde hij nooit langer dan 25 minuten. Onze landgenoot krijgt het zo alleen maar moeilijker om zijn statistieken te verbeteren.Het was Brendan Rodgers die Benteke afgelopen zomer naar Liverpool haalde. Maar sinds Jürgen Klopp de nieuwe Liverpoolmanager is, gaan de prestaties van de Belg alleen maar achteruit. De Duitser is wel een ijzersterke communicator en heeft al verschillende gesprekken gevoerd met onze landgenoot. Klopp gaf in de media aan dat hij vooral het zelfvertrouwen wil opkrikken bij de spits.De matige prestaties van Benteke dreigen ook zijn basisplaats bij de nationale ploeg te hypothekeren. Romelu Lukaku (22) scoorde dit seizoen al 17 keer voor Everton, Michy Batschuayi (22) legde er ook al 17 in het net voor Marseille en dan is er nog Origi die bij Liverpool de concurrentiestrijd alvast won. Marc Wilmots staat voor moeilijke keuzes in de voorhoede met het oog op het EK in juni. Philippe Briers