Christian Pulisic: de enige transfer van Chelsea speelt niet

© Belga Image

Chelsea mocht deze zomer geen transfers doen. Christian Pulisic viel echter nog tussen de mazen van het net en werd al in januari gekocht, maar komt nu nauwelijks aan spelen toe.

Zowel het bestuur als de fans van Chelsea weten niet meteen wat gezegd over Christian Pulisic. In januari werd hij al voorgesteld bij de Blues na zijn transfer van Borussia Dortmund voor 64 miljoen euro, maar hij kwam pas echt over in de zomer. Aangezien Chelsea door een transferban tot volgende zomer geen aankopen mag doen, is Christian Pulisic dus eigenlijk de enige nieuwkomer in de ploeg.

Maar toch komt het toptalent nauwelijks in de plannen van Lampard voor. Hij kwam maar in 5 van de 8 competitiewedstrijden in actie, meestal als invaller, en zijn laatste basisplaats dateert al van 31 augustus. In die vijf wedstrijden gaf hij wel al 2 assists, waaronder een aan Batshuayi bij de 1-4 tegen Southampton. Maar dat was al in 89ste minuut bij een 1-3 voorsprong en hij kwam pas op het veld na 80 minuten.

En dan is er nog het dieptepunt in de Champions League: vorige week tegen Lille zat hij zelfs niet eens in de selectie. Net zoals in het eerste duel tegen Valencia. Het lijkt haast omgekeerde logica dat een topclub die geen transfers mag doen zijn enige grote transfer niet eens gebruikt.

Engelse jeugdspelers

Nochtans zag het er aanvankelijk allemaal heel mooi uit. Hazard vertrok en maakte dus plaats vrij, Chelsea mocht niemand in de plaats halen en Lampard heeft veel vertrouwen in de jeugd. Voor wie kiest de Engelse legende dan wel? Vooral andere jonge gasten zoals Mason Mount en Tammy Abraham krijgen volop hun kans en dan heb je nog de oudgedienden zoals Pedro en Willian. Bovendien is ook supertalent Callum Hudson-Odoi aan het terugkeren, wat het misschien nog veel moeilijker gaat maken voor de Amerikaan. De jonge Engelsman heeft namelijk een indrukwekkende comeback gemaakt.

De neerwaartse vormpeil van Pulisic is echter geen nieuw gegeven. Ook bij Dortmund viel hij al terug op de bank in januari en kwam hij tot het einde van het seizoen weinig aan spelen toe. Dat kwam vooral door blessures en de ontbolstering van Jadon Sancho, die nu een van de vedetten van Dortmund is.

Frustraties

Maar de maat begint vol te raken voor Pulisic. In die mate zelfs dat hij volgens Engelse media al zou denken om terug te vertrekken uit Londen. De Amerikaan me Kroatische roots reageerde zelf ook al op zijn situatie: ‘Telkens als ik op de bank zit, voel ik me geen deel van het team. Het zegt ook waar ik sta. Ik zal dus gewoon hard moeten blijven werken.’

Wat het niet makkelijker maakt voor Pulisic, is dat Chelsea ogenschijnlijk iedere week beter en beter wordt. Maar Lampard had zelf wel al een verklaring voor de tegenvallende prestaties: ‘Pulisic komt in een nieuw land met een nieuwe cultuur. Hier is het ook allemaal net wat moeilijker dan in Duitsland. Hij zal daarmee moeten leren omgaan.’ Hopelijk voor Chelsea en haar bestuur komt die ommekeer zo snel mogelijk.

Lees ook:

Tammy Abraham: het (nieuwe) godsgeschenk van Chelsea

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content