Op maandag 31 januari was Christophe Lepoint, de middenvelder van AA Gent, betrokken in een auto-ongeval. Na een eerste operatie aan zijn gebroken scheenbeen wacht hem op 7 april een operatie aan de kruisbanden van zijn rechterknie. Daarna kan hij beginnen aan een lange revalidatie. In Sport/Voetbalmagazine praat hij over het accident en over zijn toekomst: "Ik moet het bestuur bedanken dat het mijn contract niet onmiddellijk verbroken heeft. Want ik heb een zware fout begaan."

S/VM: Het is geweten dat je een getourmenteerde jeugd gehad hebt en dat je toen ook al een paar foutjes begaan hebt... Lepoint: "Dat heeft niks met mijn ongeval te maken. Ik heb inderdaad fouten gemaakt in mijn jeugd. Het etiket van fuifbeest zal me wel altijd blijven achtervolgen. Maar ik denk dat ik me er nu, op m'n 26e, bewust van ben wat kan en wat niet kan. Ik had die nacht niet zo lang moeten uitgaan. Het was ook de eerste keer in maanden. Het zal me niet meer overkomen."

Beloofd?

"Zeg nooit 'nooit', maar ik ben vastbesloten om me niet meer te laten gaan. Ik mag mijn carrière niet op het spel zetten. Als ik gestopt ben met voetballen, heb ik nog tijd genoeg om een pint te gaan pakken met vrienden.

"Mijn doel is om in september terug fit te zijn. Het is vooral de eerste maand die zwaar is, omdat je niks kan doen. Maar ik ben mentaal sterk. Ik zal terugkomen."

(Daniel Devos)

Op maandag 31 januari was Christophe Lepoint, de middenvelder van AA Gent, betrokken in een auto-ongeval. Na een eerste operatie aan zijn gebroken scheenbeen wacht hem op 7 april een operatie aan de kruisbanden van zijn rechterknie. Daarna kan hij beginnen aan een lange revalidatie. In Sport/Voetbalmagazine praat hij over het accident en over zijn toekomst: "Ik moet het bestuur bedanken dat het mijn contract niet onmiddellijk verbroken heeft. Want ik heb een zware fout begaan." S/VM: Het is geweten dat je een getourmenteerde jeugd gehad hebt en dat je toen ook al een paar foutjes begaan hebt... Lepoint: "Dat heeft niks met mijn ongeval te maken. Ik heb inderdaad fouten gemaakt in mijn jeugd. Het etiket van fuifbeest zal me wel altijd blijven achtervolgen. Maar ik denk dat ik me er nu, op m'n 26e, bewust van ben wat kan en wat niet kan. Ik had die nacht niet zo lang moeten uitgaan. Het was ook de eerste keer in maanden. Het zal me niet meer overkomen." Beloofd? "Zeg nooit 'nooit', maar ik ben vastbesloten om me niet meer te laten gaan. Ik mag mijn carrière niet op het spel zetten. Als ik gestopt ben met voetballen, heb ik nog tijd genoeg om een pint te gaan pakken met vrienden. "Mijn doel is om in september terug fit te zijn. Het is vooral de eerste maand die zwaar is, omdat je niks kan doen. Maar ik ben mentaal sterk. Ik zal terugkomen." (Daniel Devos)