Redactie Sportmagazine

CL: Atlético wipt Bayern met uitdoelpunt

Atlético Madrid heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Champions League. In de terugwedstrijd van de halve finales verloren de Madrilenen met 2-1 bij Bayern München. Dankzij het uitdoelpunt in München mogen ze naar hun tweede finale in drie jaar tijd, de derde in totaal.

Bayern München begon moeizaam aan zijn tweede treffen binnen de week met Atlético Madrid, na een nipte 1-0 nederlaag in Madrid. Maar na een studieronde van zo’n twintig minuten met enkele afstandsschoten en zoeken naar openingen, schakelden de manschappen van Pep Guardiola een versnelling hoger. Atlético, aan de aftrap zonder de herstelde Yannick Carrasco maar met de eveneens opnieuw fitte Godin, hapte naar adem en Robert Lewandowski was op enkele minuten tijd twee keer dicht bij de belangrijke openingstreffer.

Goal, gemiste penalty

De beloning voor Bayern kwam er dan toch na een halfuur. Xabi Alonso zette zich achter de bal bij een vrijschop op de rand van de zestien en vlamde de 1-0, via het been van Giménez, voorbij Atlético-doelman Oblak. Die 1-0 stond nauwelijks twee minuten op het bord toen pineut Giménez opnieuw in de fout ging. De Uruguayaan hing nadrukkelijk aan het truitje van Javi Martinez en scheidsrechter Çakir wees naar de stip. Thomas Müller nam plaats achter de bal, maar Oblak toonde met een knappe save dat Atlético nog niet uitgeteld was.

Uitdoelpunt Griezmann, gemiste penalty

Die misser brak Bayern na de rust zuur op. Antoine Griezmann sneed na 53 minuten voor het eerst, randje buitenspel, doorheen de Beierse verdediging en de Franse topspits plaatste de bal, alleen voor Neuer, links van de Bayern-keeper tegen de netten. Tijdens de pauze had Simeone ook Yannick Carrasco tussen de lijnen gebracht en met zijn balvastheid leek Atlético meer evenwicht in het team te hebben. Bayern probeerde zich terug in de partij te knokken, maar pogingen van Xabi Alonso en Lewandowski vonden telkens Oblak op hun weg.

Een kwartier voor tijd kwam de 2-1 dan toch op het bord. Vidal kopte de bal in de zestien naar Lewandowski, die voor open doel niet meer kon missen. Atlético kreeg vervolgens na een overtreding op Torres, buiten de zestien, een onterechte strafschop, maar Neuer flikte hetzelfde kunstje als Oblak en pakte de elfmeter.

Bayern zette vervolgens alles op alles en Oblak redde onder meer nog miraculeus een afgeweken schot van Alaba. De stand bleef echter op het bord staan en Atlético Madrid plaatste zich zo als eerste team voor de finale van de Champions League.

Woensdag maken Real Madrid en het Manchester City van Kevin De Bruyne en aanvoerder Vincent Kompany in de andere terugwedstrijd van de halve finales uit wie de tegenstander van Atlético Madrid wordt op zaterdag 28 mei in Milaan.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content