Club Brugge begon in Old Trafford goed aan de heenwedstrijd in de play-offronde van de Champions League.

Het tactische plaatje van Michel Preud'homme klopte en Club Brugge maakte gretig gebruik van de ruimte die United in verdedigend opzicht liet op de flanken, zonder zelf al te veel kansen weg te geven.

Club verbaasde Old Trafford door na acht minuten op voorsprong te klimmen: een vrije trap van Victor Vazquez week af op Adnan Januzaj, waarna Michael Carrick het leer in eigen doel verlengde (0-1).

De thuisploeg nam het heft daarna in handen, maar kon niet vaak genoeg versnellen om Blauw-zwart in verlegenheid te brengen. De Mancunians moesten het dan maar hebben van twee klasseflitsen van Memphis Depay, de Nederlandse winger die deze zomer overkwam van PSV Eindhoven. De international kreeg twee keer te veel ruimte op zijn linkerflank en liet evenveel keren Club-goalie Bruzzese kansloos met een trap in de verste hoek. Kort voor de pauze moest Blauw-zwart nog een opdoffer verwerken, toen aanvoerder Timmy Simons uitviel met een spierblessure. De Braziliaan Claudemir was zijn vervanger.

Memphis Depay scoorde twee keer, BELGA
Memphis Depay scoorde twee keer © BELGA

Na de pauze bleef de partij min of meer in evenwicht. Uitblinker Depay bleef te veel ruimte krijgen en zorgde nog enkele keren voor paniek in de Brugse zestien, maar ook Club stak aan de overkant de neus aan het venster. Manchester United bleef onzeker achterin en de ingevallen Oulare en Vazquez leken daar op het uur dankbaar gebruik van te maken. Een doelpunt van de Spanjaard werd echter afgekeurd na een overtreding van Oulare op doelman Romero.

Het slot van de wedstrijd werd nog bibberen, na de tweede gele kaart en de uitsluiting voor centrale verdediger Brandon Mechele. United, waar een degelijke Januzaj intussen naar de kant was gegaan en Marouane Fellaini mocht invallen, kon echter niet meer dan wat steriele druk ontwikkelen en leek op een 2-1 zege te stranden, te weinig om volgende week woensdag met een gerust gemoed naar Jan Breydel af te zakken. Fellaini besliste er in de toegevoegde tijd echter anders over: Depay kreeg nog maar eens te veel tijd en ruimte en schilderde het leer op het hoofd van de Rode Duivel, die Bruzzese kansloos liet (3-1)

Club Brugge begon in Old Trafford goed aan de heenwedstrijd in de play-offronde van de Champions League. Het tactische plaatje van Michel Preud'homme klopte en Club Brugge maakte gretig gebruik van de ruimte die United in verdedigend opzicht liet op de flanken, zonder zelf al te veel kansen weg te geven. Club verbaasde Old Trafford door na acht minuten op voorsprong te klimmen: een vrije trap van Victor Vazquez week af op Adnan Januzaj, waarna Michael Carrick het leer in eigen doel verlengde (0-1). De thuisploeg nam het heft daarna in handen, maar kon niet vaak genoeg versnellen om Blauw-zwart in verlegenheid te brengen. De Mancunians moesten het dan maar hebben van twee klasseflitsen van Memphis Depay, de Nederlandse winger die deze zomer overkwam van PSV Eindhoven. De international kreeg twee keer te veel ruimte op zijn linkerflank en liet evenveel keren Club-goalie Bruzzese kansloos met een trap in de verste hoek. Kort voor de pauze moest Blauw-zwart nog een opdoffer verwerken, toen aanvoerder Timmy Simons uitviel met een spierblessure. De Braziliaan Claudemir was zijn vervanger. Na de pauze bleef de partij min of meer in evenwicht. Uitblinker Depay bleef te veel ruimte krijgen en zorgde nog enkele keren voor paniek in de Brugse zestien, maar ook Club stak aan de overkant de neus aan het venster. Manchester United bleef onzeker achterin en de ingevallen Oulare en Vazquez leken daar op het uur dankbaar gebruik van te maken. Een doelpunt van de Spanjaard werd echter afgekeurd na een overtreding van Oulare op doelman Romero. Het slot van de wedstrijd werd nog bibberen, na de tweede gele kaart en de uitsluiting voor centrale verdediger Brandon Mechele. United, waar een degelijke Januzaj intussen naar de kant was gegaan en Marouane Fellaini mocht invallen, kon echter niet meer dan wat steriele druk ontwikkelen en leek op een 2-1 zege te stranden, te weinig om volgende week woensdag met een gerust gemoed naar Jan Breydel af te zakken. Fellaini besliste er in de toegevoegde tijd echter anders over: Depay kreeg nog maar eens te veel tijd en ruimte en schilderde het leer op het hoofd van de Rode Duivel, die Bruzzese kansloos liet (3-1)