CL: Juventus verslaat titelverdediger Real met 2-1

© REUTERS

Onder leiding van Carlos Tevez heeft Juventus zijn heenwedstrijd tegen Real Madrid in de halve finales van de Champions League met 2-1 gewonnen. Juventus zette titelverdediger Real van de eerste minuten onder druk en gaf verdedigend bijna geen krimp. Maar het tegendoelpunt van Ronaldo kan bepalend worden voor de terugwedstrijd.

Met zijn doelpunt, zijn 76ste in de Champions League, werd Ronaldo topscorer aller tijden, met één goal voorsprong op Lionel Messivan Barcelona, die woensdag zelf weer aan de slag gaat tegen Bayern.

Juventus domineerde in het begin van de wedstrijd en had vroeg kansen om te scoren. Na 9 minuten was het zover. Álvaro Morato scoorde. Real-doelman Iker Casillas wist een schot van Carlos Tevez af te weren, maar Morato, tot vorig jaar nog bij Real in loondienst, verzilverde de rebound.

Real verkeerde in moeilijkheden en onderging het spel. Rond de 20ste minuut kwam de titelverdediger beter in de wedstrijd. Nog wat later bediende James Rodriguezmet een mooie pas Ronaldo die binnenkopte.

Kort voor de rust kon Real zelfs op voorsprong komen maar Rodriguez kopte op het doelhout.

Penalty

Na de rust, in de 57ste minuut, werd Tevez onderuit gehaald door Dani Carvajal. “Man van de match” Tevez zelf zette de penalty om.

Naderhand verdedigde Juventus secuur.

In blessuretijd had Fernando Llorente nog een goede kans op de 3-1, maar Casillas redde de Madrileens meubelen.

Als Juventus volgende week de voorsprong vasthoudt, plaatst het zich voor het eerst sinds 2003 voor de finale. Daarin moest het toen na strafschoppen de beker aan AC Milaan laten. De “Oude Dame” won de Europa Cup I wel in 1985 en 1996. Titelverdediger Real is met tien zeges recordhouder. Het kroonde zich in 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 en 2014 tot kampioen van Europa.

In de andere halve finale neemt Barcelona het woensdag in Camp Nou op tegen Bayern München. De finale vindt zaterdag 6 juni in Berlijn plaats.