De toeschouwers in het Vicente Calderonstadion zagen hoe het bezoekende Real Madrid het best aan de derby begon. In de derde minuut kwam de Koninklijke ei zo na op voorsprong via Gareth Bale, maar de Welshman vond Atletico-doelman Jan Oblak op zijn weg. De bezoekers konden daarna nog dreigen via James Rodriguez en Luka Modric. Oblak leverde een sublieme partij af en hield zijn team overeind. Atletico dreigde via Fernando Torres en Maro Mandzukic, maar ook Iker Casillas hield zijn netten schoon.

Juve

In de andere wedstrijd won Juventus in eigen huis met 1-0 van Monaco. De wedstrijd begon evenwichtig en Rode Duivel Yannick Ferreira-Carrasco kreeg meteen een unieke kans om de Monegasken op voorsprong te brengen, maar de Belg zag zijn poging nog gekeerd door Gianluigi Buffon. De flankaanvaller was een gesel voor de verdedigers van de Oude Dame en kon ook een tweede keer uithalen, maar opnieuw lag Buffon in de weg.

Tien minuten na de rust haalde Monaco-verdediger Ricardo Carvalho Juventus-aanvaller Alvaro Morata neer in het strafschopgebied. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Arturo Vidal bracht de thuisploeg op voorsprong (57e). Nadien werd niet meer gescoord, waardoor Juventus volgende week met een krappe voorsprong naar het prinsdom trekt.

(Belga/RR)

De toeschouwers in het Vicente Calderonstadion zagen hoe het bezoekende Real Madrid het best aan de derby begon. In de derde minuut kwam de Koninklijke ei zo na op voorsprong via Gareth Bale, maar de Welshman vond Atletico-doelman Jan Oblak op zijn weg. De bezoekers konden daarna nog dreigen via James Rodriguez en Luka Modric. Oblak leverde een sublieme partij af en hield zijn team overeind. Atletico dreigde via Fernando Torres en Maro Mandzukic, maar ook Iker Casillas hield zijn netten schoon. In de andere wedstrijd won Juventus in eigen huis met 1-0 van Monaco. De wedstrijd begon evenwichtig en Rode Duivel Yannick Ferreira-Carrasco kreeg meteen een unieke kans om de Monegasken op voorsprong te brengen, maar de Belg zag zijn poging nog gekeerd door Gianluigi Buffon. De flankaanvaller was een gesel voor de verdedigers van de Oude Dame en kon ook een tweede keer uithalen, maar opnieuw lag Buffon in de weg. Tien minuten na de rust haalde Monaco-verdediger Ricardo Carvalho Juventus-aanvaller Alvaro Morata neer in het strafschopgebied. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Arturo Vidal bracht de thuisploeg op voorsprong (57e). Nadien werd niet meer gescoord, waardoor Juventus volgende week met een krappe voorsprong naar het prinsdom trekt. (Belga/RR)