Real Madrid kreeg voor de partij al met een serieuze tegenvaller af te rekenen. Een twijfelachtige Cristiano Ronaldo zat niet in de selectie van coach Zinedine Zidane. De Portugese sterspeler sukkelt sinds de ontmoeting met Villarreal van vorige week woensdag met een spierverrekking en was niet klaar voor de strijd. Zonder Ronaldo legde Real Madrid duidelijk enige voorzichtigheid aan de dag in de eerste helft. Manchester City begon het best. Kevin De Bruyne toonde zich zijn bedrijvige zelf en het was ook Real Madrid niet ontgaan dat vooral de Rode Duivel uit zijn spel gehaald moest worden. Daar schakelde "de Koninklijke" verdediger Pepe voor in. De Portugees zat De Bruyne voortdurend op de huid en schoffelde hem iets voor het halfuur stevig onderuit. Het resultaat was een welverdiende gele kaart. Doelrijpe mogelijkheden vielen er helemaal niet te noteren in de eerste 45 minuten.

'Gevaarlijk resultaat

De tweede helft begon een pak flitsender. Sergio Agüero vlamde meteen over, terwijl aan de overkant Gareth Bale een strafschop claimde. Het bleek het startsein voor een sterkere tweede helft van Real Madrid. Kapitein Sergio Ramos en Casemiro testten Joe Hart met twee knappe kopballen, terwijl Gareth Bale zijn krul een metertje naast zag gaan. Ook invaller Jesé, die een geblesseerde Benzema tijdens de rust uit zijn lijden was komen verlossen, kreeg zijn kans. Zijn kopbal strandde op de dwarsligger. De grootste kans was in de slotfase nog voor Pepe. De Portugese verdediger kwam na een hoekschop oog in oog te staan met Hart, maar trapte de bal staalhard op diens borst. Het allerlaatste wapenfeit van de partij kwam nog op naam van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel zag zijn vrijschop overgetikt worden door een attente Real Madrid-doelman Keylor Navas.

"0-0 is altijd een gevaarlijk resultaat", verklaarde Manchester City-kapitein Vincent Kompany onmiddellijk na het eindsignaal. "Als we volgende week in Madrid één doelpunt kunnen scoren, verandert alles. Het was niet makkelijk om tegen een aanvallend team als Real geen doelpunt te slikken. Ze deden ons enkele keren pijn bij balverlies en onze doelman Joe Hart heeft ons een paar keer overeind moeten houden. We mogen fier zijn op dit resultaat."

De terugwedstrijd in het Santiago Bernabeu-stadion van Real Madrid vindt volgende week woensdag plaats. Atletico en Bayern München spelen woensdag in Madrid de heenwedstrijd van hun halve finale. De finale wordt zaterdag 28 mei in Milaan gespeeld.

(Belga/RR)

Real Madrid kreeg voor de partij al met een serieuze tegenvaller af te rekenen. Een twijfelachtige Cristiano Ronaldo zat niet in de selectie van coach Zinedine Zidane. De Portugese sterspeler sukkelt sinds de ontmoeting met Villarreal van vorige week woensdag met een spierverrekking en was niet klaar voor de strijd. Zonder Ronaldo legde Real Madrid duidelijk enige voorzichtigheid aan de dag in de eerste helft. Manchester City begon het best. Kevin De Bruyne toonde zich zijn bedrijvige zelf en het was ook Real Madrid niet ontgaan dat vooral de Rode Duivel uit zijn spel gehaald moest worden. Daar schakelde "de Koninklijke" verdediger Pepe voor in. De Portugees zat De Bruyne voortdurend op de huid en schoffelde hem iets voor het halfuur stevig onderuit. Het resultaat was een welverdiende gele kaart. Doelrijpe mogelijkheden vielen er helemaal niet te noteren in de eerste 45 minuten. De tweede helft begon een pak flitsender. Sergio Agüero vlamde meteen over, terwijl aan de overkant Gareth Bale een strafschop claimde. Het bleek het startsein voor een sterkere tweede helft van Real Madrid. Kapitein Sergio Ramos en Casemiro testten Joe Hart met twee knappe kopballen, terwijl Gareth Bale zijn krul een metertje naast zag gaan. Ook invaller Jesé, die een geblesseerde Benzema tijdens de rust uit zijn lijden was komen verlossen, kreeg zijn kans. Zijn kopbal strandde op de dwarsligger. De grootste kans was in de slotfase nog voor Pepe. De Portugese verdediger kwam na een hoekschop oog in oog te staan met Hart, maar trapte de bal staalhard op diens borst. Het allerlaatste wapenfeit van de partij kwam nog op naam van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel zag zijn vrijschop overgetikt worden door een attente Real Madrid-doelman Keylor Navas. "0-0 is altijd een gevaarlijk resultaat", verklaarde Manchester City-kapitein Vincent Kompany onmiddellijk na het eindsignaal. "Als we volgende week in Madrid één doelpunt kunnen scoren, verandert alles. Het was niet makkelijk om tegen een aanvallend team als Real geen doelpunt te slikken. Ze deden ons enkele keren pijn bij balverlies en onze doelman Joe Hart heeft ons een paar keer overeind moeten houden. We mogen fier zijn op dit resultaat." De terugwedstrijd in het Santiago Bernabeu-stadion van Real Madrid vindt volgende week woensdag plaats. Atletico en Bayern München spelen woensdag in Madrid de heenwedstrijd van hun halve finale. De finale wordt zaterdag 28 mei in Milaan gespeeld.(Belga/RR)