CL: Manchester City wint op de valreep

© AFP

Manchester City heeft woensdag op de tweede speeldag in de groepsfase van de Champions League in extremis met 1-2 gewonnen op het veld van Borussia Mönchengladbach. Cristiano Ronaldo bezorgde verder Real Madrid tegen Malmö de drie punten met doelpunten 500 en 501 uit zijn carrière. Maxime Lestienne trof 2 keer raak voor PSV maar dat leverde geen punten op.

Manchester City, zonder zijn geblesseerde aanvoerder Vincent Kompany, telde net als Mönchengladbach nul punten na de eerste speeldag. De ‘Citizens’ vreesden het ergste toen Mönchengladbach na 18 minuten een strafschop werd toegekend. Hart stopte echter de elfmeter van Raffael.

In de 54e minuut was het dankzij Stindl dan toch raak voor de thuisploeg. Iets voorbij het uur trapte Kevin De Bruyne, die de hele wedstrijd op het veld stond, een hoekschop. Demichelis duwde de corner van de Rode Duivel binnen. Korb leek redding te brengen op de lijn, waardoor de scheidsrechter onterecht twijfelde. In de herneming ging de poging van Otamendi er wel duidelijk in, al week de bal af op Christensen. Dankzij een door Agüero in de 90e minuut omgezette strafschop mocht Manchester City alsnog met een driepunter huiswaarts keren. Thorgan Hazard bleef de hele match op de bank bij de thuisploeg.

Nog in groep D won Juventus met 2-0 van FC Sevilla. De Italianen, in de vorige editie van de CL verliezend finalist, dankten Morata (41.) en Zaza (87.) voor de twee treffers. In de stand leidt Juventus (6) voor Sevilla (3), Manchester City (3) en Mönchengladbach (0).

Ronaldo x2

In Malmö-Real Madrid vielen twee doelpunten, die allebei op naam kwamen van Cristiano Ronaldo. De Portugees scoorde op het halfuur de 0-1, het 500e doelpunt uit zijn carrière. In de 90e minuut volgde zijn 501e carrièregoal. CR7 trof al 323 keer raak in het shirt van de Koninklijke, en evenaart zo het clubrecord van Real-legende Raul. Malmö moest het slot met 10 man afwerken na een tweede gele kaart voor Yotun (78.).

Paris Saint-Germain ging in groep A op bezoek bij Shakhtar Donetsk. Aurler (7.), Luiz (23.) en Srna (90. o.g.) bezorgden de Franse kampioen de 0-3 zege. Real Madrid en Paris Saint-Germain tellen elk zes punten. Malmö en Shakhtar Donetsk blijven met lege handen achter.

Manchester United ontving in groep B Wolfsburg. Caligiuri bracht de Duitsers in de vierde minuut op voorsprong. Mata (34. pen) en Smalling (53.) bogen de achterstand echter om in een voorsprong voor het team van Louis van Gaal.

Lestienne x2

CSKA Moskou-PSV was de andere confrontatie in poule B. De Russen leidden bij de rust comfortabel met 3-0 na doelpunten van Musa (7.) en Doumbia (21., 36. pen). Die laatste had voor de pauze nog een tweede strafschop kunnen verzilveren, maar hij trapte die hoog over.

In de tweede helft tapte PSV uit een andere vaatje en Maxime Lestienne bracht de Eindhovenaren met twee goals (60. en 68.) opnieuw in de wedstrijd. Bij de bezoekers moest Santiago Arias tien minuten voor tijd van het veld toen hij zijn tweede gele kaart kreeg. Lestienne werd in de 77e minuut vervangen en zag zijn team vergeefs op zoek gaan naar een punt. In poule B hebben alle teams drie punten.

In groep C liet Atlético Madrid zich met 1-2 verrassen tegen Benfica Lissabon. Correa (23.) opende de score voor de thuisploeg, maar Gaitan (36.) en Guedes (51.) schonken Benfica de 1-2 zege. Eerder op de avond kwam het Galatasaray van Jason Denayer niet verder dan 2-2 op het veld van Astana. Benfica heeft 6 op 6 in poule C, en houdt Atlético Madrid (3), Galatasaray (1) en Astana (1) achter zich.