Radja Nainggolan hkon zich met AS Roma plaatsen, maar wel met de hakken over de sloot. In eigen stadion kwam Roma niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen BATE Borisov.

Roma had het geluk dat Leverkusen er ook niet in slaagde te winnen. De Duitsers speelden tegen het al geplaatste Barcelona 1-1 gelijk. Lionel Messi scoorde en Thomas Vermaelen maakte de 90 minuten vol voor Barcelona, dat zich met 14 punten tot groepswinnaar kroonde. AS Roma en Leverkusen eindigden met 6 punten. De Italianen gaan door omdat ze het onderlinge duel wonnen (4-4 en 3-2). Leverkusen moet in de Europa League voort.

Chelsea

Chelsea beleeft een rampseizoen in de Premier League, maar gaat wel als groepswinnaar door in de Champions League. Die Champions League winnen noemde manager José Mourinho al "de kortste weg naar Europees voetbal". Mourinho zag woensdag hoe Chelsea met 2-0 de maat nam van zijn ex-club Porto. Thibaut Courtois hield de netten schoon bij Chelsea, en Eden Hazard gaf een assist. Porto werd door de nederlaag naar de Europa League verwezen. Dynamo Kiev won met 1-0 van Maccabi Tel Aviv en wipte zo over Porto naar de tweede plaats in groep G.

Olivier Giroud

In groep F is het Arsenal dat groepswinnaar Bayern naar de achtste finales vergezelt. De Engelse club moest winnen op het veld van Olympiakos en dat met een beter resultaat dan de 2-3 die de Grieken in Londen op het bord gezet hadden. Die opdracht werd feilloos uitgevoerd. In Piraeus werd het 0-3. Manager Arséne Wenger mocht daarvoor Olivier Giroud bedanken. De Fransman scoorde drie doelpunten (29e, 49e en 67e), het laatste vanop de penaltystip. Arsenal en Olympiakos eindigden zo allebei met 9 punten, achter Bayern München, dat met een 0-2 zege in Zagreb zijn puntentotaal op 15 bracht. Robert Lewandowski scoorde twee keer, goed voor zijn zesde en zevende treffer in deze Champions League. Alleen Cristiano Ronaldo (Real Madrid) deed in de groepsfase beter. De Portugees voert met 11 goals de topschutterslijst aan.

(Belga/RR)

Radja Nainggolan hkon zich met AS Roma plaatsen, maar wel met de hakken over de sloot. In eigen stadion kwam Roma niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen BATE Borisov. Roma had het geluk dat Leverkusen er ook niet in slaagde te winnen. De Duitsers speelden tegen het al geplaatste Barcelona 1-1 gelijk. Lionel Messi scoorde en Thomas Vermaelen maakte de 90 minuten vol voor Barcelona, dat zich met 14 punten tot groepswinnaar kroonde. AS Roma en Leverkusen eindigden met 6 punten. De Italianen gaan door omdat ze het onderlinge duel wonnen (4-4 en 3-2). Leverkusen moet in de Europa League voort. Chelsea beleeft een rampseizoen in de Premier League, maar gaat wel als groepswinnaar door in de Champions League. Die Champions League winnen noemde manager José Mourinho al "de kortste weg naar Europees voetbal". Mourinho zag woensdag hoe Chelsea met 2-0 de maat nam van zijn ex-club Porto. Thibaut Courtois hield de netten schoon bij Chelsea, en Eden Hazard gaf een assist. Porto werd door de nederlaag naar de Europa League verwezen. Dynamo Kiev won met 1-0 van Maccabi Tel Aviv en wipte zo over Porto naar de tweede plaats in groep G. In groep F is het Arsenal dat groepswinnaar Bayern naar de achtste finales vergezelt. De Engelse club moest winnen op het veld van Olympiakos en dat met een beter resultaat dan de 2-3 die de Grieken in Londen op het bord gezet hadden. Die opdracht werd feilloos uitgevoerd. In Piraeus werd het 0-3. Manager Arséne Wenger mocht daarvoor Olivier Giroud bedanken. De Fransman scoorde drie doelpunten (29e, 49e en 67e), het laatste vanop de penaltystip. Arsenal en Olympiakos eindigden zo allebei met 9 punten, achter Bayern München, dat met een 0-2 zege in Zagreb zijn puntentotaal op 15 bracht. Robert Lewandowski scoorde twee keer, goed voor zijn zesde en zevende treffer in deze Champions League. Alleen Cristiano Ronaldo (Real Madrid) deed in de groepsfase beter. De Portugees voert met 11 goals de topschutterslijst aan. (Belga/RR)