Real Madrid plaatste zich voor de vijfde keer op rij voor de halve finales van de Champions League.

Het Madrileense stadsderby leek lang op verlengingen af te stevenen, maar twee minuten voor tijd zorgde de Mexicaan Javier "Chicharito" Hernandez toch voor de beslissing. Atletico stond toen met tien. Arda Turan was in de 76e minuut met een tweede gele kaart naar de kleedkamers gestuurd.

Vorig jaar stonden Real en Atletico in de finale tegenover elkaar. Real won toen na verlengingen met 4-1.

Met Monaco verdween ook de laatste Belg uit de Champions League. Yannick Ferreira-Carrasco startte in de basis bij Monaco en zorgde al in de eerste minuut voor dreiging. Juventus had de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen en kon zich beperken tot verdedigen. Monaco speelde aanvallend maar slaagde er niet in de Italiaanse muur te slopen.

Traditionele topclubs

Vrijdag worden de halve finales geloot. Behalve Real en Juventus hebben ook FC Barcelona en Bayern München zich geplaatst. Sowieso zal de Champions League 2014-2015 dus door een traditionele topclub gewonnen worden. Real Madrid staat voor de 31e keer in de halve finales van een Europees bekertoernooi, FC Barcelona voor de dertigste keer. Bayern München bereikte voor de 25e keer de laatste vier en Juventus deed dat voor de 22e keer. Daarmee zijn de vier halvefinalisten de meest ervaren clubs in deze fase van een Europees bekertoernooi.

Real Madrid won de belangrijkste prijs voor Europese clubs vorig jaar voor de tiende keer, een record. Bayern München heeft de Europa Cup 1 vijf keer gewonnen, Barcelona vier keer, Juventus twee keer.

(Belga/RR)

Real Madrid plaatste zich voor de vijfde keer op rij voor de halve finales van de Champions League. Het Madrileense stadsderby leek lang op verlengingen af te stevenen, maar twee minuten voor tijd zorgde de Mexicaan Javier "Chicharito" Hernandez toch voor de beslissing. Atletico stond toen met tien. Arda Turan was in de 76e minuut met een tweede gele kaart naar de kleedkamers gestuurd. Vorig jaar stonden Real en Atletico in de finale tegenover elkaar. Real won toen na verlengingen met 4-1. Met Monaco verdween ook de laatste Belg uit de Champions League. Yannick Ferreira-Carrasco startte in de basis bij Monaco en zorgde al in de eerste minuut voor dreiging. Juventus had de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen en kon zich beperken tot verdedigen. Monaco speelde aanvallend maar slaagde er niet in de Italiaanse muur te slopen.Vrijdag worden de halve finales geloot. Behalve Real en Juventus hebben ook FC Barcelona en Bayern München zich geplaatst. Sowieso zal de Champions League 2014-2015 dus door een traditionele topclub gewonnen worden. Real Madrid staat voor de 31e keer in de halve finales van een Europees bekertoernooi, FC Barcelona voor de dertigste keer. Bayern München bereikte voor de 25e keer de laatste vier en Juventus deed dat voor de 22e keer. Daarmee zijn de vier halvefinalisten de meest ervaren clubs in deze fase van een Europees bekertoernooi. Real Madrid won de belangrijkste prijs voor Europese clubs vorig jaar voor de tiende keer, een record. Bayern München heeft de Europa Cup 1 vijf keer gewonnen, Barcelona vier keer, Juventus twee keer. (Belga/RR)