Vooraf werd in de Duitse pers geschreven dat Schalke 04 wel een kans maakte in de heenwedstrijd van de achtste finales. Real Madrid overtuigde de voorbije wedstrijden immers niet. Sterspeler Cristiano Ronaldo kwam voor zijn doen lange tijd niet tot scoren.

Evenwel. In de 26e minuut kopte Ronaldo zijn eerste grote kans binnen. Na de rust legde Marcelo de eindstand vast. Daarmee zit titelverdediger Madrid op rozen.

Vooral de treffer van Marcelo was er eentje om in te kaderen:

Ook vorig jaar stonden Schalke en Real in de achtste finales tegenover elkaar. Toen kwam de Spaanse club met 1-6 winnen in Gelsenkirchen en werd het in Madrid 3-1.

Bazel en Porto speelden 1-1 gelijk. Derlis Gonzalez bracht de Zwitsers in de elfde minuut op voorsprong. Danilo trapte elf minuten voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker vanop de penaltystip binnen. De strafschop werd toegekend toen Bazel-verdediger Walter Samuel de bal binnen de zestien ongelukkig tegen zijn hand kreeg.

(Belga/RR)

Vooraf werd in de Duitse pers geschreven dat Schalke 04 wel een kans maakte in de heenwedstrijd van de achtste finales. Real Madrid overtuigde de voorbije wedstrijden immers niet. Sterspeler Cristiano Ronaldo kwam voor zijn doen lange tijd niet tot scoren. Evenwel. In de 26e minuut kopte Ronaldo zijn eerste grote kans binnen. Na de rust legde Marcelo de eindstand vast. Daarmee zit titelverdediger Madrid op rozen.Vooral de treffer van Marcelo was er eentje om in te kaderen:Ook vorig jaar stonden Schalke en Real in de achtste finales tegenover elkaar. Toen kwam de Spaanse club met 1-6 winnen in Gelsenkirchen en werd het in Madrid 3-1. Bazel en Porto speelden 1-1 gelijk. Derlis Gonzalez bracht de Zwitsers in de elfde minuut op voorsprong. Danilo trapte elf minuten voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker vanop de penaltystip binnen. De strafschop werd toegekend toen Bazel-verdediger Walter Samuel de bal binnen de zestien ongelukkig tegen zijn hand kreeg. (Belga/RR)