Op zijn 37everoverde Clarence Seedorf de Braziliaanse landstitel met Botafogo. Na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Fluminense reageerde de offensieve middenvelder, die eerder al kampioen werd met Ajax (2), Real Madrid (1) en AC Milan (2), bijzonder emotioneel.

Op slag van rust bracht Rafael Marques de werkgever van de 87-voudig Nederlands international op voorsprong tegen de club van ex-Barcelonamiddenvelder Deco. Een klein kwartier voor tijd had Seedorf de uitgelezen kans om de titelwedstrijd nog wat meer glans te geven. Maar hij zag zijn elfmeter op de lat uiteenspatten.

Botafogo kroont zich zo voor de twintigste keer tot kampioen van deelstaat Rio de Janeiro. Het was de tweede wedstrijd van drie rondes in het staatskampioenschap. Omdat Botafogo ook al de eerste wedstrijd won, is het nu zeker van de titel.

Dat ontlokte Seedorf tot een emotionele reactie: "Dit is een belangrijk moment in mijn carrière", verklaarde hij in de Braziliaanse media. "Elke titel die ik tot nu toe behaalde, had wel iets speciaals. Nu in Rio de titel behalen, ontroert me dan ook erg."

Botafogocoach Oswaldo Oliveira bedankte Seedorf dan weer voor zijn aandeel in de titel: "Zonder zijn aanwezigheid was het voor de ploeg veel moeilijker om de titel te behalen".

Seedorf speelt sinds de zomer van vorig jaar voor Botafogo. Hij won maar liefst vier keer de Champions League en is een van de weinige die het presteerde om dat met drie verschillende clubs te doen. Hij deed dat met Ajax (1995), Real Madrid (1998) en met AC Milan zelfs twee keer (2003 en 2007). (ML)

Bekijk hier de gemiste strafschop van Seedorf:

Op zijn 37everoverde Clarence Seedorf de Braziliaanse landstitel met Botafogo. Na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Fluminense reageerde de offensieve middenvelder, die eerder al kampioen werd met Ajax (2), Real Madrid (1) en AC Milan (2), bijzonder emotioneel.Op slag van rust bracht Rafael Marques de werkgever van de 87-voudig Nederlands international op voorsprong tegen de club van ex-Barcelonamiddenvelder Deco. Een klein kwartier voor tijd had Seedorf de uitgelezen kans om de titelwedstrijd nog wat meer glans te geven. Maar hij zag zijn elfmeter op de lat uiteenspatten.Botafogo kroont zich zo voor de twintigste keer tot kampioen van deelstaat Rio de Janeiro. Het was de tweede wedstrijd van drie rondes in het staatskampioenschap. Omdat Botafogo ook al de eerste wedstrijd won, is het nu zeker van de titel. Dat ontlokte Seedorf tot een emotionele reactie: "Dit is een belangrijk moment in mijn carrière", verklaarde hij in de Braziliaanse media. "Elke titel die ik tot nu toe behaalde, had wel iets speciaals. Nu in Rio de titel behalen, ontroert me dan ook erg."Botafogocoach Oswaldo Oliveira bedankte Seedorf dan weer voor zijn aandeel in de titel: "Zonder zijn aanwezigheid was het voor de ploeg veel moeilijker om de titel te behalen".Seedorf speelt sinds de zomer van vorig jaar voor Botafogo. Hij won maar liefst vier keer de Champions League en is een van de weinige die het presteerde om dat met drie verschillende clubs te doen. Hij deed dat met Ajax (1995), Real Madrid (1998) en met AC Milan zelfs twee keer (2003 en 2007). (ML) Bekijk hier de gemiste strafschop van Seedorf: