In een kort tijdsbestek nestelde de 33-jarige Peruviaanse aanvaller zich in het topschuttersklassement van de Bundesliga tussen Mario Gomez (Bayern München) en Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04).

Door afgelopen weekend tegen FC Köln via een zuivere hattrick een 0-2-achterstand weg te werken, staat de Zuid-Amerikaan na twaalf competitieduels op de tweede plaats met elf treffers. Alleen de Duitse international Gomez doet met 13 doelpunten beter. Op 5 april 2009 maakte Pizarro er eveneens drie tijdens de 4-1-zege op Hannover 96.

Tijdens het bezoek aan FSV Mainz 05 (1-3-winst) was de ex-speler van Bayern München goed voor zijn 150e doelpunt in de Duitse eerste klasse. Een mijlpaal, want slechts twaalf profs deden het hem voor. Onder andere Gerd Müller (365), Klaus Fischer (268) en Jupp Heynckes (220) deden het hem voor.

Door zijn recente doelpuntenexplosie (vijf goals in de laatste drie duels) wordt Pizarro zowaar geschaard bij de kanshebbers om opnieuw topschutter te worden. De kans is immers groot dat hij de grens van 19 doelpunten - zijn persoonlijk record, in het seizoen 2000/01 - zal overtreffen.

"Het teambelang staat altijd voorop", verklaarde hij echter in Bild-Zeitung. "Maar als ik die titel een keer zou veroveren, is dat zeker geweldig." Vorig seizoen was Gomez de beste met 28 treffers. (FV)

In een kort tijdsbestek nestelde de 33-jarige Peruviaanse aanvaller zich in het topschuttersklassement van de Bundesliga tussen Mario Gomez (Bayern München) en Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04). Door afgelopen weekend tegen FC Köln via een zuivere hattrick een 0-2-achterstand weg te werken, staat de Zuid-Amerikaan na twaalf competitieduels op de tweede plaats met elf treffers. Alleen de Duitse international Gomez doet met 13 doelpunten beter. Op 5 april 2009 maakte Pizarro er eveneens drie tijdens de 4-1-zege op Hannover 96. Tijdens het bezoek aan FSV Mainz 05 (1-3-winst) was de ex-speler van Bayern München goed voor zijn 150e doelpunt in de Duitse eerste klasse. Een mijlpaal, want slechts twaalf profs deden het hem voor. Onder andere Gerd Müller (365), Klaus Fischer (268) en Jupp Heynckes (220) deden het hem voor. Door zijn recente doelpuntenexplosie (vijf goals in de laatste drie duels) wordt Pizarro zowaar geschaard bij de kanshebbers om opnieuw topschutter te worden. De kans is immers groot dat hij de grens van 19 doelpunten - zijn persoonlijk record, in het seizoen 2000/01 - zal overtreffen. "Het teambelang staat altijd voorop", verklaarde hij echter in Bild-Zeitung. "Maar als ik die titel een keer zou veroveren, is dat zeker geweldig." Vorig seizoen was Gomez de beste met 28 treffers. (FV)