"Als je er nooit bent geweest, is het eerste dat je opvalt hoe vriendelijk de mensen er zijn", verklaarde hij in een gesprek op www.fifa.com. "Dat springt er echt uit. Daarnaast zijn alle clichés over mijn geboorteland waar: mooie vrouwen, samba en voetbal."

Michel Bastos benadrukt dat iedere supporter van de balsport een fantastische tijd kan beleven in Zuid-Amerika. "Ze zullen geweldig ontvangen worden en een tijd beleven om nooit te vergeten voor de rest van hun leven."

Overigens is het nog helemaal niet zeker of Bastos zelf op de eindronde in eigen land in actie zal komen. Onder bondscoach Dunga was de linkerflankspeler op het WK van 2010 in Zuid-Afrika nog een certitude. Maar diens opvolger Mano Menezes riep hem nog niet op.

"Ik werk er hard aan om mijn plaats te heroveren. Dat is zwaar, gezien de moordende concurrentie op mijn positie. Hopelijk blijf ik bespaard van blessures. Over drie jaar ben ik nog altijd maar 32." (FV)

"Als je er nooit bent geweest, is het eerste dat je opvalt hoe vriendelijk de mensen er zijn", verklaarde hij in een gesprek op www.fifa.com. "Dat springt er echt uit. Daarnaast zijn alle clichés over mijn geboorteland waar: mooie vrouwen, samba en voetbal." Michel Bastos benadrukt dat iedere supporter van de balsport een fantastische tijd kan beleven in Zuid-Amerika. "Ze zullen geweldig ontvangen worden en een tijd beleven om nooit te vergeten voor de rest van hun leven." Overigens is het nog helemaal niet zeker of Bastos zelf op de eindronde in eigen land in actie zal komen. Onder bondscoach Dunga was de linkerflankspeler op het WK van 2010 in Zuid-Afrika nog een certitude. Maar diens opvolger Mano Menezes riep hem nog niet op. "Ik werk er hard aan om mijn plaats te heroveren. Dat is zwaar, gezien de moordende concurrentie op mijn positie. Hopelijk blijf ik bespaard van blessures. Over drie jaar ben ik nog altijd maar 32." (FV)