Club Brugge en Peter Van der Heyden gaan na het einde van dit seizoen uit elkaar. De 34-jarige verdediger had bij Blauw-zwart sinds begin 2010 een contract van anderhalf seizoen met optie voor een extra jaar, maar de club heeft besloten om die optie niet te lichten.

Dat meldt Club Brugge in een persbericht. "Club neemt afscheid van zijn linksachter met enorme waardering voor zijn carrière en dankbaarheid voor zijn prestaties op en naast het veld. Van der Heyden was bij Club een modelprof", luidt het.

Van der Heyden: "We gaan als vrienden uit elkaar, want dit blijft toch nog altijd mijn club. Ik hoop met Club nog fantastische play-offs te spelen. Het zou mooi zijn om hier als afscheid nog minimaal voor Europees voetbal te zorgen. Daarna zie ik wel wat op me af komt. Ik voel me zeker nog fit genoeg om op het hoogste niveau mee te draaien."

Bundesliga

De profcarrière van Van der Heyden begon bij Eendracht Aalst, waar Club Brugge hem in 2000 weghaalde als vervanger voor Vital Borkelmans. In 2005 verhuisde hij transfervrij naar het Duitse Vfl Wolfsburg. Bij 1.FSV Mainz 05 breide Van der Heyden vanaf 2008 nog anderhalf seizoen lang een vervolg aan zijn verblijf in de Bundesliga.

Begin 2010 keerde Van der Heyden terug naar Club Brugge. Hij speelde voorlopig in totaal 253 officiële wedstrijden

voor de West-Vlamingen. Van der Heyden werd ook 32 keer geselecteerd voor de Rode Duivels.

(KVDA)

Club Brugge en Peter Van der Heyden gaan na het einde van dit seizoen uit elkaar. De 34-jarige verdediger had bij Blauw-zwart sinds begin 2010 een contract van anderhalf seizoen met optie voor een extra jaar, maar de club heeft besloten om die optie niet te lichten. Dat meldt Club Brugge in een persbericht. "Club neemt afscheid van zijn linksachter met enorme waardering voor zijn carrière en dankbaarheid voor zijn prestaties op en naast het veld. Van der Heyden was bij Club een modelprof", luidt het. Van der Heyden: "We gaan als vrienden uit elkaar, want dit blijft toch nog altijd mijn club. Ik hoop met Club nog fantastische play-offs te spelen. Het zou mooi zijn om hier als afscheid nog minimaal voor Europees voetbal te zorgen. Daarna zie ik wel wat op me af komt. Ik voel me zeker nog fit genoeg om op het hoogste niveau mee te draaien." Bundesliga De profcarrière van Van der Heyden begon bij Eendracht Aalst, waar Club Brugge hem in 2000 weghaalde als vervanger voor Vital Borkelmans. In 2005 verhuisde hij transfervrij naar het Duitse Vfl Wolfsburg. Bij 1.FSV Mainz 05 breide Van der Heyden vanaf 2008 nog anderhalf seizoen lang een vervolg aan zijn verblijf in de Bundesliga. Begin 2010 keerde Van der Heyden terug naar Club Brugge. Hij speelde voorlopig in totaal 253 officiële wedstrijden voor de West-Vlamingen. Van der Heyden werd ook 32 keer geselecteerd voor de Rode Duivels. (KVDA)