De samenwerking tussen clubdokter Kristof Sas en RSC Anderlecht is met onmiddellijke ingang stopgezet. Sas gaat vanaf maandag aan de slag bij Club Brugge. Hij tekende er gisteren een contract als hoofd van de medische dienst.
Sas werkte voor Anderlecht sinds 2005. Na een telefoontje vorige week van general manager Vincent Mannaert en een ontmoeting afgelopen woensdag, was hij er vlug uit met Club Brugge. Doordat de contacten uitlekten, vertrekt hij per direct. Van een ontslag is geen sprake. Door een vergetelheid van Anderlecht werkte Sas dit seizoen zonder contract in Brussel.

Sas benadrukt dat hij Anderlecht in een goede verstandhouding verlaat. "Mijn werk was er in zekere zin af. De structuur stond er na zes jaar en de overzetting naar het nieuwe oefencomplex in Neerpede is vlot verlopen. Het gevaar bestond dat er nu wat routine zou insluipen. "

Bij Club Brugge zegt hij "een nieuwe uitdaging" te vinden. "Ik kon mij vinden in hun project. De prioriteit die er wordt gegeven aan de medisch-wetenschappelijke benadering spreekt mij enorm aan." (JH)

De samenwerking tussen clubdokter Kristof Sas en RSC Anderlecht is met onmiddellijke ingang stopgezet. Sas gaat vanaf maandag aan de slag bij Club Brugge. Hij tekende er gisteren een contract als hoofd van de medische dienst. Sas werkte voor Anderlecht sinds 2005. Na een telefoontje vorige week van general manager Vincent Mannaert en een ontmoeting afgelopen woensdag, was hij er vlug uit met Club Brugge. Doordat de contacten uitlekten, vertrekt hij per direct. Van een ontslag is geen sprake. Door een vergetelheid van Anderlecht werkte Sas dit seizoen zonder contract in Brussel. Sas benadrukt dat hij Anderlecht in een goede verstandhouding verlaat. "Mijn werk was er in zekere zin af. De structuur stond er na zes jaar en de overzetting naar het nieuwe oefencomplex in Neerpede is vlot verlopen. Het gevaar bestond dat er nu wat routine zou insluipen. " Bij Club Brugge zegt hij "een nieuwe uitdaging" te vinden. "Ik kon mij vinden in hun project. De prioriteit die er wordt gegeven aan de medisch-wetenschappelijke benadering spreekt mij enorm aan." (JH)